Är det skillnad på säng och säng?

Är det skillnad på säng och säng?

Svaret är ja, visst är det skillnad. Olika material och tillverkningsprocesser ger sängen olika egenskaper. Vilken säng som sedan passar dig bäst beror på dina fysiska krav på ergonomi och vilken du helt enkelt tycker bäst om.

Men att sängen håller hög kvalité är givetvis viktigt oavsett, du ska ju sova i den varje natt i många år.

För att ytterligare utforska skillnaden mellan olika sängars egenskaper bestämde vi oss för att göra ett jämförande laboratorietest mellan åtta olika kontinentalsängar. Syftet med testet var att jämföra kvalitet och ergonomiska egenskaper, enligt en rad parametrar. Testet gjordes hos Testfakta, ett oberoende testföretag och inkluderade sängens botten, mellansektion/plymå och bäddmadrass.

Glädjande nog fick alla våra sängar i testet kvalitetsutmärkelsen ”Verified Quality & Performance” och fick ett högt slutbetyg. Verifieringen påvisar att en produkt håller hög nivå när det gäller kvalitet och prestanda, eller att den uppfyller officiella krav och rekommendationer avseende säkerhet, förekomst av skadliga ämnen eller uthållighet och hållfasthet.

” Vi vet att våra kunder uppskattar ett brett utbud, valmöjligheter och hjälp med utprovning och service”, säger Emma Bergkvist, informationschef på SOVA. ”Vi gläds åt att de sängar vi valt ut får så bra betyg; hög kvalité är självklart en viktig grund.
Att köpa en ny säng kan kännas som ett stort beslut – vi tillbringar en stor del av våra liv i den och god sömn är viktigt för vårt välbefinnande. Vad ska man tänka på? Vilken säng är bäst för just mig? Vår uppgift är att göra det så enkelt som möjligt för våra kunder. Det ska vara lätt att välja rätt.”

Betyg & omdömen