Om Tempur

Om tempur

Tempurs historia började när NASA utvecklade ett tryckabsorberande material för att dämpa, lindra och stödja astronauterna under den påfrestande uppskjutningen. De behövde ett exceptionellt sätt att jämnt fördela vikt och tryck.

Detta unika material blev senare TEMPUR: det enda madrass och kuddvarumärket erkända av NASA och certifierade av Space Foundation.

TEMPUR-materialet är en tryckavlastande yta, konstruerad med en öppen cellstruktur som absorberar och jämnt fördelar din kroppsvikt och maximerar bekvämligheten.

TEMPUR-materialet absorberar rörelse – så att du och din partner kan röra er mer obehindrat och slippa störa varandra. Rörelseupptag mäts genom rekyl – ju lägre desto bättre. Släpp en vägd boll på en madrass av vanligt minnesskum och den kan studsa upp till 20%. TEMPUR har en rekyl på mindre än 3%.

TEMPUR-materialet är utformat med ambitionen att vara det ideala tillståndet för att mjukna, komprimera och forma sig till din kroppsform och vikt vid genomsnittlig sovrumstemperatur. Oavsett vilken position du tycker är mest bekväm, anpassar sig TEMPUR till dig. Andelen nöjda Tempur-kunder talar också för sig självt; många som en gång valt Tempur kan inte tänka sig något annat.

Nyfiken?

Välkommen in till närmsta SOVA-butik och prova du med!