Sängar bäst i test

VILKEN SÄNG ÄR GENTLIGEN BÄST I TEST?

Vi vill att det ska vara enkelt för dig att välja rätt säng – därför strävar vi efter att erbjuda ett marknadsledande sortiment, styrkt av flera kvalitets- och miljömärkningar. Nu har vi vänt oss till Testfakta, ett oberoende test- och researchföretag som fokuserar på omfattande kvalitetstester. Syftet är att skaffa underlag för dig som kund så att du kan göra ett välgrundat och enkelt sängval. När sängar testas undersöker man såväl ergonomi och komfort som hållfasthet, tålighet och uthållighet.

Flera sängar testas och tilldelas ett slutbetyg baserat på poängen i varje delmoment. När dessa sätts i relation till varandra kan man se vilka sängar som blir bäst i test och vilka som får ett hedersomnämnande.

Sängar som rankat bäst i test är inte per automatik det bästa valet för dig. Utmärkelsen är ett tydligt tecken på att sängen i fråga håller en hög standard, det är sant, men tänk på att det är sängen som ska anpassas efter dig, inte du efter den. Du har alltid sista ordet när det gäller att välja säng.

VAD TESTAS?

A. Ergonomi och komfortegenskaper:

 • Ergonomiska egenskaper med bäddmadrass (följsamhet och stöd för skulderpartiet/ryggraden/svanken samt tryckfördelande egenskaper) Ergonomiska egenskaper utan bäddmadrass (följsamhet och stöd för skulderpartiet och ryggraden) Andningsförmåga Uthållighet och hållfasthet/tålighet (fjädringens uthållighet, sättning samt tålighet för tryck och stötar)
 • Ergonomiska egenskaper utan bäddmadrass (följsamhet och stöd för skulderpartiet och ryggraden) Andningsförmåga Uthållighet och hållfasthet/tålighet (fjädringens uthållighet, sättning samt tålighet för tryck och stötar)
 • Andningsförmåga Uthållighet och hållfasthet/tålighet (fjädringens uthållighet, sättning samt tålighet för tryck och stötar)
 • Uthållighet och hållfasthet/tålighet (fjädringens uthållighet, sättning samt tålighet för tryck och stötar)

B. Uthållighet och hållfasthet/tålighet:

 • Sättning Förändring i hårdhetsindex Skador efter utmattnings- och stötprovning Testerna har genomförts hos laboratorierna EIM (Ergonomie Institut in München) och SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut).
 • Förändring i hårdhetsindex Skador efter utmattnings- och stötprovning Testerna har genomförts hos laboratorierna EIM (Ergonomie Institut in München) och SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut).
 • Skador efter utmattnings- och stötprovning Testerna har genomförts hos laboratorierna EIM (Ergonomie Institut in München) och SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut).
 • Testerna har genomförts hos laboratorierna EIM (Ergonomie Institut in München) och SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut).

Svaret är att det beror på vem du är som ska sova i den. Vi är ju alla olika, både till kroppstyp, tycke och smak, sovvanor och budget. Vi på SOVA vill att det ska vara enkelt för dig att välja rätt säng – därför strävar vi efter att erbjuda ett ständigt marknadsledande brett sortiment, styrkt av flera kvalitets- och miljömärkningar, och många års erfarenhet.

VI GÖR DET LÄTT ATT VÄLJA RÄTT

Hos oss på SOVA är det enkelt att hitta rätt. Anledningen till detta är att vi alltid gör vårt bästa för att du ska göra rätt sängval. Detta gör vi genom ett brett sortiment och genom våra sängexperter som guidar dig rätt. I vårt sortiment kan du bland annat hitta följande:

 • Sängar som rankat bäst i test
 • Sängar som rankat Verified Quality & Performance by Testfakta
 • Sängar och sängtillbehör som märkts med Svanen

Sängar som rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet Många av våra sängar har dessutom kommit att bli favoriter av helt andra anledningar. Dessa har klarat det viktigaste testet av dem alla – det som utförs av våra kvalitetsmedvetna kunder. Kom inom närmsta SOVA-varuhus så matchar vi dig med din egen personliga sängfavorit.

ÄR DET SKILLNAD PÅ SÄNG OCH SÄNG

Svaret är ja, visst är det skillnad. Olika material och tillverkningsprocesser ger sängen olika egenskaper. Därmed inte sagt att sådana skillnader signalerar att en säng är bra och en annan dålig. Eftersom vi alla är olika passar olika sängar oss olika bra. Den säng som du sover gott i kanske någon annan upplever som för mjuk eller för hård.

Vi på SOVA arbetar dagligen med att matcha våra kunder med rätt säng, och det har vi gjort i över 25 år nu. Vi väljer ut de sängar som vi anser vara mest prisvärda och marknadsledande. Detta samtidigt som vi ser till att du får den information och det stöd du behöver för att göra ett välgrundat val. Vi finns med hela vägen när du vill prova ut en säng som passar just dig och din kropp.

Testfakta är ett oberoende test- och researchföretag, specialiserat på tester och utvärderingar av konsumentprodukter. Testerna utförs av utvalda test- och forskningslaboratorier, specialiserade inom olika produkt- eller provningsområden. Testfakta tolkar och betygsätter resultaten från testerna i samråd med det utförande laboratoriet och externa experter.