BORÅS COTTON

BORÅS COTTON SÄNGKLÄDER

UNDERLAKAN

PÅSLAKANSET

ÖRNGOTT

ÖVERKAST

PRYDNADSKUDDAR

OM BORÅS COTTON

Borås Cotton utvecklar och marknadsför inredningstextiler anpassade för offentliga miljöer. Med en lång historia av tidlös textildesign med formgivarens unika skaparkraft och frihet i centrum fokuserar vi på att leverera interiöra textilier för offentliga miljöers skiftande behov och krav. Våra textilier hjälper dig att på ett kostnadseffektivt sätt skapa, förändra och förnya en inomhusmiljö för att bli såväl mer funktionell som inspirerande.

HÅLLBAR DESIGN & TEKNISKA TEXTILIER

Borås Cotton är ett av Sveriges äldsta textila varumärken och kan blicka tillbaka på över 100 år av svensk textil formgivning. Under 1970- och 1980-talet utvecklades Borås Cotton till att bli ett internationellt erkänt designföretag och många av de mest inflytelserika formgivarna i svensk textilhistoria finns representerade i vårt arkiv.

I våra kollektioner hittar du inte bara djärva, men samtidigt tidlösa designklassiker från 60-, 70- & 80-talet, utan även varsamt formspråk och mönsterspråk i nutida anda.

TEXTILIER FÖR HEMMILJÖ

Våra textilier i naturmaterial klär också hemmiljöer i utvalda klassiska, tidlösa och unika mönster samt enfärgat lin upp till 300 cm bred. Genom dessa uppskattade designer lyfter vi fram det allra bästa i vad Borås Cotton varit, är och alltid kommer att vara – formgivning på textil likt ingen annan.

Borås Cotton är sedan 2014 ett helägt dotterbolag till Y.Berger & Co AB, ett av Sveriges ledande textilhandelsföretag, som har nästan 60 års erfarenhet av att utveckla och sälja tekniska fibrer och högteknologiska textilier med hela världen som sin marknad. Sedan vi kommit under Y.Berger & Co’s vingar har vi tillgång till den tekniska spetskompetens, innovationskraft och kunskapsmassa som rustar oss för nästa steg i utvecklingen av inredningstextilier för det offentliga rummet.