ENGMO DUN

TILLBEHÖR FRÅN ENGMO DUN

KUDDAR

TÄCKEN

OM ENGMO DUN

DET VAR EN GÅNG...

För många år sedan började en ung man tillverka kuddar och täcken fyllda med äkta dun i en liten källarlokal på söder i Stockholm. Han hette Thomas Mortensen och 1952 grundade han det som kom att bli EngmoDun. Allt började i liten skala, men lokalerna blev snart för små.

Engmo dun

FÖRR OCH NU

Engmo Dun har växt stadigt genom åren och idag, nästan 70 år senare, tillverkar vi Skandinaviens finaste duntäcken och kuddar. Vi lär oss forfarande hela tiden och förbättrar våra produkter genom certifierade tester i vårt eget dunlaboratorium. Vi bygger vår verksamhet på ett genuint hantverk och lång erfarenhet. Men det är nytänkande som driver oss framåt. Tradition och innovation, helt enkelt.

KUNGLIGA HOVLEVERANTÖRER

Vi har tillverkat Skandinaviens bästa duntäcken och dunkuddar i över 65 år, från det mjuka dunet ända ut i de handsydda sömmarna. Sedan 1986 är vi kungliga hovleverantörer. En kvalitetsstämpel vi är stolta över.

ENDAST DUN FRÅN EUROPA

De änder och gäss som ger oss möjligheten att sova skönare ska leva bra liv tycker vi. Det är viktigt. Därför är vartenda litet dun vi använder spårbart och ger oss full kontroll över hanteringen (inklusive tvättning, sterilisering och sortering). Självklart enligt gällande EU-regler.

ETT EGET LABORATORIUM

I vårt laboratorium testar vi löpande kvaliteten på vårt dun. På så sätt vet vi att den standard vi satt alltid möts från våra leverantörer. Såklart testar vi också kvaliteten på vårt dun för att alltid hålla samma jämna och höga standard – på alla våra produkter. Den internationella organisationen European Down and Feather Association (EDFA) har godkänt vårt oberoende testlaboratorium. Det betyder att vi, andra företag eller offentliga myndigheter, kan utföra certifierade och giltiga tester här.

VÅRA TÄCKEN HÅLLER LÄNGRE

Om du sköter ditt duntäcke kan det faktiskt hålla i många år. Därför ger vi hela 10 års garanti på alla duntäcken och alltid 3 år på våra dunkuddar.* *Garantin gäller material- och fabrikationsfel vid normal användning

VAD SÄGER VÅRA KUNDERSOVA - STOLT ÅTERFÖRSÄLJARE

För många är ett sovrum inte komplett utan sköna dunprodukter som ger den där varma och ombonade känslan. Oftast räcker det inte att köpa ett duntäcke, vilket som helst, utan det måste hålla en viss standard för att inte göra någon besviken. Vi anser att dunprodukter från Engmo Dun håller denna standard och vi är därför stolta över att ha dem som en del av vårt sortiment.