Information om Corona (COVID-19)

Det är viktigt för oss på SOVA att du som kund känner dig trygg i att besöka våra butiker och prova säng. Vi följer noga utvecklingen och lyssnar på Folkhälsomyndighetens och regeringens rekommendationer och här nedan kan du hitta information om hur vi agerar i våra butiker. SOVA är en plats där du i lugn och ro kan ta beslut om din sömn och samtidigt känna dig trygg.

 

Angående regeringens restriktioner den 18 december: Vi har efter Regeringens utökade restriktioner infört maxtak på antal kunder i butiken och utökat ytan per person från 10 kvadratmeter till 20 kvadratmeter. Vi har också tonat ner vår annonsering om rea. Utöver det fortsätter vi med striktare städrutiner, uppdaterat sätt att möta dig som kund och möjlighet att få sängrådgivning online. Vi erbjuder som vanligt även privat sängprovning om man vill vara säker på att inte behöva trängas.


Privat sängprovning utan trängsel

Alla SOVA butiker är öppna. Vi har stora och luftiga butiker och det är sällan vi har många kunder inne samtidigt så risken att stå nära varandra är liten, men du som vill kan boka en tid för privat sängprovning för att slippa vara i närkontakt med andra.

Uppdaterat sätt att möta dig som kund

I våra kundmöten har vi dragit upp nya rutiner där vi håller ett behörigt avstånd mellan säljare och dig som kund på ett sätt som gör att du ändå kan ta del av sängrådgivningen som är grunden i vårt arbete.

Eget örngott vid provning

Du som kommer in och provar kudde eller säng får ett eget örngott att använda under provningen. Örngottet tvättas sedan direkt efter användning.

Vi ser över våra städrutiner

Våra städrutiner har fått en extra genomlysning och vi är särskilt noga med alla ytor som ofta kommer i kontakt med händer.

Extra koll på anställda

Vi håller extra koll på våra anställda och all personal som är sjuk eller upplever minsta förkylningssymtom ska stanna hemma. Alla medarbetare i butik tvättar händerna och använder handsprit regelbundet

Få sängrådgivning online

Vi har tillfört resurser till vår chat på sova.se där du under öppettider alltid får tillgång till en sängrådgivare från någon av våra butiker - här får du råd och vägledning och kan välja att köpa din säng online eller beställa den från butik, vi levererar sängen hem till din dörr.