Kontakta oss

INFORMATION QUESTIONS

Vanliga frågor

När du bokar en sängprovning får du tillgång till en egen sängrådgivare på en tid som du själv väljer. Du får tid att i lugn och ro välja ut en säng som passar just dig och din kropp.

En ramsäng består av en resårmadrass och en bäddmadrass. En kontinentalsäng är uppbyggd i tre delar; bottendel, plymå och en bäddmadrass. Kontinentalsängen är alltså högre än ramsängen. En ställbar säng kan du anpassa efter situation och behov. Genom att justera sängen hittar du den position som känns bäst för dig.

Hästens använder M9-gängning vilket gör att deras ben inte passar till andra sängar ur vårt sortiment. Övriga varumärken använder M8-gängning. Värt att notera är att sängben från Zebra Collection levereras med beslag som kan monteras på de flesta sängar. Om du är osäker bör du kontakta din SOVA-butik eller vår kundsupport för att säkerställa att rätt ben beställs.

Med ett bäddmadrasskydd håller du din bäddmadrass fräsch samtidigt som du förlänger dess livslängd. Våra bäddmadrasskydd finns i olika material, är lätta att ta av och går bra att tvätta.

Vilken fasthet man ska ha på sin säng är väldigt individuellt. Att säga att fastheten endast är kopplad till kroppsvikten är kort sagt fel – det är många faktorer som påverkar. Vikt, längd och kroppsform är alla viktiga faktorer utöver dina individuella komfortkrav.

Vi rekommenderar att du bokar in en sängprovning i närmaste SOVA-butik. Du kommer då få hjälp att välja ut en säng med den fasthet som passar just dig och din kropp. Sängprovning är kostnadsfritt, och bokas enkelt online HÄR

SOVA KUNDSUPPORT

Maila oss om du har en fråga