LINUM

LINUM SÄNGKLÄDER

PRYDNADSKUDDAR

ÖVERKAST

OM LINUM

Inspirerade av den svenska naturen och med det nordiskt friska för ögonen, designar LINUM textilier för hemmet, användbara genom generationer. Vi återkommer gång på gång till färg, form och funktion och vill genom ett tidlöst uttryck, unikt färgkodssystem och hög slitstyrka uppmuntra till ett generöst bruk.

VÅRT HANTVERK

Vi är noggranna med hantverket och arbetar därför enbart med handplockade tillverkare, vars expertis kan förvandla våra idéer och skisser till omtyckta och användbara produkter. De flesta av våra samarbetspartners finns i Asien, men vi har också starka band med producenter i Baltikum. Vid minst ett tillfälle varje år träffar vi de yrkesmän och kvinnor, vars breda kunskap som medärvts i generationer, skapar våra alster.

LINUM har som policy att frakta med fartyg för minimal miljöpåverkan och har också utifrån det, valt en lagerpartner belägen i Göteborgs hamn. Vi är mycket noggranna med transport och lagerhållning, då vår målsättning är att kunna leverera vårt autentiska och äkta utbud på bästa tänkbara sätt. Under 2019 bytte vi också ut vårt emballage och använder nu enbart plastartiklar som är tillverkade av 40% återvunnet material samt är klimatneutrala till 100%.

Linum

INTERNATIONELL AKTÖR

Sedan starten 1966 har LINUM vuxit till en internationell aktör med en fortsatt stark vision om hållbar och framtidsmedveten produktion. Med ett unikt uttryck och en begränsad upplaga i kombination med ett avancerat system av färgkoder, skapar vi vår egen version av medveten design. Uttrycket är sofistikerat och urbant, med en tydlig taktil känsla. Det genomarbetade hantverket ihop med formstarka mönsterbilder och exklusiva material, har gett ossen aktad position inom sin bransch.