Ronald McDonalds Hus

SOVA sponsrar Ronald McDonald Hus på flera ställen runt om i landet. Läs mer om projekten här. 

Ronald McDonald Hus är ett ”hem hemifrån” för familjer med svårt sjuka barn, det femte huset i ordningen i Sverige. När ett barn blir svårt sjukt och behöver specialistvård långt hemifrån behöver familjen ett hemlikt boende med tryggheten i att vara nära sjukhuset. På Ronald McDonald Hus i Uppsala, som ligger i direkt anslutning till Akademiska sjukhuset, finns plats för 14 familjer.

I huset finns utöver de egna sovrummen även gemensamma umgängesytor, lekutrymmen, stora kök, tvättstuga, bibliotek och motionsmöjligheter. 

Vi på SOVA har bidragit med sängar, täcken och kuddar till det nybyggda huset i Uppsala. 

Genom åren har vi bidragit till flera av husen runt om i Sverige. 

”Att ens barn blir svårt sjukt är varje förälders mardröm. För familjerna som bor på Ronald McDonald Hus är den verklighet. Vi är stolta över att vara del av ett projekt vars vision är att försöka göra livet lite lättare för dessa familjer”, säger Emma Bergkvist, Informationsansvarig på Sängvaruhuset SOVA.

Om Ronald McDonald Barnfond

Ronald McDonald Barnfond grundades 1990 och tre år senare kunde det första Huset invigas vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Under årens lopp har totalt cirka 80 000 familjemedlemmar bott på Husen, som ligger i Huddinge, Göteborg, Lund och Linköping. Fonden är en fristående ideell stiftelse utan vinstintresse. Den har 90-konto och står under kontroll av SFI (Svensk Insamlingskontroll) och finns med på Charity Raitings lista över seriösa ideella organisationer i Sverige.

 Viktigaste uppgiften är att samla in pengar till byggandet av Ronald McDonald Hus. Fonden har också utrustat cirka 60 lekrum vid barnmottagningar och delar årligen ut Stora Barnmedicinpriset, som bidrar till barnmedicinsk forskning.

Betyg & omdömen