Så väljer du rätt bäddmadrass

Dags för ny bäddmadrass? Här är våra bästa tips innan köpet. 

Den skandinaviska sängkomforten är mycket hög om man jämför med hur sängarna är uppbyggda i många sydligare länder. Att ha en bäddmadrass på sängen är också närmast en självklarhet för oss.

En bäddmadrass fyller många funktioner. Beroende på vilka behov och önskemål just du har så kan det vara värt att investera i en bäddmadrass som passar dig:

  • Vill du uppleva en omfamnande, mjuk känsla när du ska slappna av i sängen? 
  • Är du ute efter optimal tryckavlastning och en yta med en fastare känsla som ändå anpassar sig helt efter din kropp? 
  • Blir du lätt varm när du sover? I så fall kan en bäddmadrass i naturmaterial vara att rekommendera. Naturmaterial andas och transporterar bort fukt på ett överlägset sätt. 


Kom in och prata med oss så ger vi dig gärna tips och råd om vad du kan tänka på när du ska välja!

Bäddmadrassen skyddar din säng och gör att den håller längre. Många har avtagbart tyg som du kan tvätta, snabbt och enkelt.
Materialvalen och tjockleken påverkar hur bäddmadrassen formar sig och hur lång livslängd den har.

En del bäddmadrasser ska vändas regelbundet, vissa kan även roteras ovanpå sängen. Läs skötselanvisningarna som kommer med din bäddmadrass för att få ut så mycket glädje och nytta av den som möjligt.

Vi rekommenderar att man byter bäddmadrass ungefär var tredje till var femte år, både av komfort- och hygienskäl.

Ibland får vi frågan om man alltid bör använda en bäddmadrass från samma varumärke som sängen? Svaret är att det beror på - det kan ju finnas en stor skillnad beträffande material och komfortegenskaper. Det bästa är att alltid att använda en bäddmadrass som är gjord för just den sängen du har.

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att själva sängen är det viktigaste för komforten. En för hård säng kan aldrig kompenseras med en mjuk bäddmadrass. Lika lite som en för mjuk säng ger bättre stöd bara för att du lägger på en fast bäddmadrass.

Enklast är att komma in och prova – vilken passar just dig?

Välkommen in så hjälper vi dig gärna!

Betyg & omdömen