Laddar

Dubbelsäng eller kontinentalsäng?

Ibland kan det vara svårt att hålla isär begreppen. En dubbelsäng är som namnet antyder en säng för två personer.
Många väljer en kontinentalsäng att dela på eftersom många tycker att denna sängtyp är ett snyggt komplement till sovrummet.

Kontinentalsäng har dessutom en speciell konstruktion som ger dig möjligheten att uppleva en annan typ av komfort – något vi nu ska gå igenom.

Carpe Diem Beds Kontinentalsäng

Hilding Kontinentalsäng

Kontinentalsängar – för en högre komfort

En kontinentalsäng ger något högre komfort tack vare en konstruktion som bland annat innefattar en heltäckande mellandel. Kontinentalsängar består av två underdelar längst ner och en heltäckande resårmadrass, kallad plymå, ovanpå dessa. Med sitt extra lager får kontinentalsängen ett ökat fjäderdjup som hjälper till att avlasta kroppen.

Plymån är i regel vändbar, något som kan förlänga själva sängens livslängd då du själv kan styra över slitaget. Ovanpå plymån placeras en bäddmadrass, precis som på en vanlig ramsäng.

Hilding Kontinentalsäng

När ni vill sova tillsammans

Kan man dela dubbelsäng även om man behöver olika fasthet? Kanske behöver du en mjuk säng medan din partner sover bäst i en fast? Inga problem! Fastheten i en kontinentalsäng bestäms av kassetterna i mellandelen och dessa kan vara olika i en dubbelsäng. Vissa modeller har helt sammanflätade kassetter som eliminerar skarven som man ibland känner av i mitten. Prata med din säljare om du är intresserad av att prova något i den stilen eller om du bara vill veta mer.

Kontinentalsängen - en modern möbel

Även om utseendet inte är allt så erbjuder en kontinentalsäng en hel del intressanta inredningsmöjligheter. Kontinentalsängar är vackra möbler som ger sovrummet ett lyxigt lyft och en skön hotellkänsla. Detta är med andra ord sängtypen för dig som vill ge sängen en central plats i sovrummet.

Kontinentalsängar passar bäst med korta ben som ger ett lätt lyft från marken utan att den blir för hög. Prova dig gärna fram till det sompassar bäst för just dig.

Med en snygg gavel kan du även ha sängen fristående i rummet, eller självklart placerad mot en vägg. Med en bred dubbelsäng i sovrummet kan du behöva lite extra förvaring. Då finns det både sänglådor och byråer som rymmer mycket av det du inte vill eller behöver ha liggandes framme.

Hästers Auroria - Kontinentalsäng

Carpe Diem Beds Kornö - KontinentalsängJensen Signature J4 - Kontinentalsäng

Tempur North - KontinentalsängHilding Family Plus - Kontinentalsäng

Prova några av våra dubbelsängar

För att få en högre livskvalitet krävs det att du sover gott om natten. För att sova gott om natten krävs det en bra säng. Därför tycker vi att det är väldigt viktigt att du väljer rätt när du ska ha en ny enkelsäng – något vi gärna hjälper dig med. Om du bokar in en sängprovning med någon av våra experter så gör du det enkelt för dig. På SOVA ger vi dig all den hjälp du behöver för att kunna göra det bästa valet.