Laddar

Är din enkelsäng en ramsäng eller en resårsäng?

En enkelsäng är kort och gott en säng för en person medan en dubbelsäng är till för två. Enkelt, eller hur? Men vad är skillnaden på en ramsäng och en resårsäng?

Man brukar tala om ramsängar och resårsängar, två begrepp som faktiskt syftar på samma sak; en enkel säng med ett eller två fjädringssystem. Den här typen av sängar är helt enkelt resårmadrasser på ben som kan placeras i en sängram om man vill det – därifrån kommer de båda namnen.

Ramsäng med bäddmadrass

En resårmadrass på ben – vad mer då? Ja, ovanpå hittar du förhoppningsvis en bäddmadrass. Denna adderar extra komfort till din säng och finns i olika utföranden. En vanlig missuppfattning är att bäddmadrassen gör hela skillnaden, något som inte stämmer riktigt.

Är din säng för hård eller för mjuk för dig så kommer inte en ny bäddmadrass att göra underverk. Därför är det viktigt att du först provar din säng ihop med bäddmadrassen.

Ramsängen – en bra enkelsäng

En ramsäng är ett prisvärt alternativ, med god komfort till ett bra pris. De kommer i olika utföranden och med olika kvalitet på fjädring och material. En bra ramsäng kan ge dig lika bra eller rentav bättre sovkomfort än en kontinentalsäng av sämre kvalitet. Det viktiga är att den passar dig och din kropp.

Ta väl hand om din säng och undvik onödiga påfrestningar som exempelvis hoppande barn så håller den längre. Många av sängarna kommer med en garanti mot fjäder- och rambrott på upp emot 10, 15, 20 år. Kolla vad som gäller för just din säng.

Var också noga med att underhålla sängen som vilken möbel som helst. Ett tips är att investera i ett bäddmadrasskydd – då håller din bäddmadrass bättre och det blir enklare att hålla rent och fräscht.

Håll bäddmadrassen ren och fräsch – investera i ett bäddmadrasskydd!

Bäddmadrasskydd

Se våra bäddmadrasskydd

En enkel säng för alla sovrum

En ramsäng är ett flexibelt alternativ och passar som bekant bra både som enkelsäng och dubbelsäng. Bor du själv behövs kanske bara en enkelsäng, men om du flyttar ihop med en partner blir behovet ett annat. Om ni vill behålla era ramsängar kan ni ställa ihop dem och bara komplettera med en heltäckande bäddmadrass.

Jämfört med en kontinentalsäng som har ett extra lager (kallat plymå) så är en ramsäng ganska liten och nätt. Av den anledningen gör den sig bäst med höga sängben så att den kommer upp en bit ovanför golvet. Detta ger mer utrymme under sängen som då kan utnyttjas till förvaring. Som en bonus underlättar detta dessutom städningen under sängen.

Carpe Diem Beds Koster - Ramsäng

24SJU Gryning - RamsängSignature J4 - Ramsäng

Wonderland SL3 - RamsängHilding Family - Ramsäng

Prova våra enkelsängar

För att få en högre livskvalitet krävs det att du sover gott om natten. För att sova gott om natten krävs det en bra säng. Därför tycker vi att det är väldigt viktigt att du väljer rätt när du ska ha en ny enkelsäng – något vi gärna hjälper dig med.

Om du bokar in en sängprovning med någon av våra experter så gör du det enkelt för dig. På SOVA ger vi dig all den hjälp du behöver för att kunna göra det bästa valet.