Laddar

Sängar bäst i test

Testade sängar som blivit bäst i test

Vi vill att det ska vara enkelt för dig att välja rätt säng – därför strävar vi efter att erbjuda ett marknadsledande sortiment, styrkt av flera kvalitets- och miljömärkningar. Nu har vi vänt oss till Testfakta, ett oberoende test- och researchföretag som fokuserar på omfattande kvalitetstester. Syftet är att skaffa underlag för dig som kund så att du kan göra ett välgrundat och enkelt sängval. När sängar testas undersöker man såväl ergonomi och komfort som hållfasthet, tålighet och uthållighet.

Flera sängar testas och tilldelas ett slutbetyg baserat på poängen i varje delmoment. När dessa sätts i relation till varandra kan man se vilka sängar som blir bäst i test och vilka som får ett hedersomnämnande.

Sängar som rankat bäst i test är inte per automatik det bästa valet för dig. Utmärkelsen är ett tydligt tecken på att sängen i fråga håller en hög standard, det är sant, men tänk på att det är sängen som ska anpassas efter dig, inte du efter den. Du har alltid sista ordet när det gäller att välja säng.

Vi gör det lätt att välja rätt

Hos oss på SOVA är det enkelt att hitta rätt. Anledningen till detta är att vi alltid gör vårt bästa för att du ska göra rätt sängval.  Detta gör vi genom ett brett sortiment och genom våra sängexperter som guidar dig rätt. I vårt sortiment kan du bland annat hitta följande:

  • Sängar som rankat bäst i test
  • Sängar som rankat Verified Quality & Performance by Testfakta
  • Sängar och sängtillbehör som märkts med Svanen

Sängar som rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet Många av våra sängar har dessutom kommit att bli favoriter av helt andra anledningar. Dessa har klarat det viktigaste testet av dem alla – det som utförs av våra kvalitetsmedvetna kunder. Kom inom närmsta SOVA-varuhus så matchar vi dig med din egen personliga sängfavorit.

Hitta närmsta varuhus här

Sängar bäst i test

Är det skillnad på säng och säng?

Svaret är ja, visst är det skillnad. Olika material och tillverkningsprocesser ger sängen olika egenskaper. Därmed inte sagt att sådana skillnader signalerar att en säng är bra och en annan dålig. Eftersom vi alla är olika passar olika sängar oss olika bra. Den säng som du sover gott i kanske någon annan upplever som för mjuk eller för hård.

Vi på SOVA arbetar dagligen med att matcha våra kunder med rätt säng, och det har vi gjort i över 25 år nu. Vi väljer ut de sängar som vi anser vara mest prisvärda och marknadsledande. Detta samtidigt som vi ser till att du får den information och det stöd du behöver för att göra ett välgrundat val. Vi finns med hela vägen när du vill prova ut en säng som passar just dig och din kropp.

Om testfakta

Testfakta är ett oberoende test- och researchföretag, specialiserat på tester och utvärderingar av konsumentprodukter. Testerna utförs av utvalda test- och forskningslaboratorier, specialiserade inom olika produkt- eller provningsområden.  Testfakta tolkar och betygsätter resultaten från testerna i samråd med det utförande laboratoriet och externa experter.

WWW.TESTFAKTA.SE

Märkningar


Om Svanen

Svanenmärket är ett officiellt märke och en nivåstandard med absoluta krav. Svanenmärkta möbler och inredning hör till de minst miljöpåverkande inom sin grupp.  De krav som ställs utgår från en bedömning av produktens livscykel. Kraven avser tillverkning, användning och avfall.  Tonvikten ligger på användning av certifierade träråvaror och återvunnen plast och metall samt minskad användning av miljö- och hälsofarliga ämnen, god hållbarhet och möjlighet till återvinning.

WWW.SVANEN.SE

Svanen


Om Svalan

Svalan är Astma- och Allergiförbundets egen märkning. Syftet är att hjälpa astmatiker och allergiker att hitta varor som är bra ur allergisynpunkt. Kriteriet för att få använda märket är att produkten ska vara fri från allergiframkallande ämnen.

WWW.ASTMAOALLERGIFÖRBUNDET.SE

Svalan

Om ÖKO-TEX

Öko-Tex är en märkning som innebär att produkten inte innehåller några ämnen som är skadliga för slutanvändaren.  Provningarna för skadliga ämnen enligt OEKO-TEX®

Standard 100 anpassas alltid efter textilprodukternas olika användningsområden. Godkända textilprodukter delas in i fyra olika produktklasser, varav klass 1 är den högsta och avser textilier och textila leksaker för spädbarn och småbarn upp till fyllda tre år.

WWW.OEKO-TEX.COM

ÖKO-TEX