Laddar

Om rapporten 

Sover man bra, så mår man bra. Det vet vi efter att ha sålt sängar till svenska folket i snart 27 år. Vi vet också att i rätt säng optimeras chanserna att sova gott och vakna utvilad.

Men vi ville veta mer.

Hur sover den genomsnittlige svensken? Sover män i genomsnitt bättre än kvinnor? Om vi sover dåligt, vilka är de vanligaste orsakerna? Hur många är nöjda med sin nuvarande säng? Hur många skulle vilja byta ut sin säng – och vad behöver man för att kunna göra det? Har sängen betydelse för hur vi sover?

Vi lät genomföra en riksrepresentativ opinionsundersökning via SIFO, om svenska folkets säng- och sömnvanor 2017. Intervjuerna har genomförts bland 1000 personer i SIFOs riksrepresentativa, slumpmässigt rekryterade webbpanel. Målgruppen är den svenska allmänheten i åldern 25-65 år.

Den här undersökningen är resultatet av den undersökningen och i den bjuder vi förutom på intressanta siffror och statistik även på några av våra bästa tips om hur du kan förbättra din sömnkvalité och vad du kan tänka på i valet av säng.

Trevlig läsning!

Vill du också ha tips och råd inför sängköpet?

Läs vår checklista för sängköpare.


Till checklistan

4 av 10 anser sig inte ha kunskap nog för att välja säng.

Få personlig rådgivning när det bäst passar dig.


Boka en sängprovning