SOVA-metoden

1. FUNKTION

Hur din kropp ser ut och hur du sover avgör vilket ergonomiskt stöd du behöver. Genom att prova olika sängar lär du dig hur det ska kännas när axelparti och höfter får avlastning samtidig som midja och ländrygg får stöd. Oavsett om du sover på sida, rygg eller mage hjälper vi dig att hitta rätt. De flesta av våra dubbelsängar går att få i olika fastheter, så att sängen passar både dig och din partner.

Hästens sängar
Hästens naturmateria

2. KÄNSLA

När vi har hittat det ergonomiska stödet din kropp behöver hjälper vi dig att hitta känslan du trivs bäst i. Vissa gillar den omfamnande känslan av att sängen är nära kroppen, andra föredrar att ligga mer stabilt. Vi har delat in våra sängar i fyra känslor: stabil, omfamnade, naturlig och följsam. Vid en sängprovning får du testa alla olika känslor så att du förstår skillnaden och kan göra rätt val.

3. DESIGN

För att du ska trivas med din säng är det lika viktigt att du gillar hur den ser ut som hur den känns. Vi lägger därför mycket vikt vid sängens design och erbjuder en variation av tyger, färger, gavlar och sängben som du kan kombinera så att helhetsintrycket passar din stil och ditt sovrum. Vill du ha råd eller inspiration hjälper vi gärna till.

4. KVALITET

De flesta av våra sängar är byggda enligt skandinavisk hantverkstradition – av människor för människor. Vi ställer höga krav på sängleverantörerna och de sängar som ska få plats i våra butiker. Vårt sortiment omfattas därför av långa garantier, allergi- och miljökrav. Tillsammans går vi igenom vilka behov och förväntningar du har så att du kan känna dig trygg med att sängen du köper lever upp till dem.