Därför ska du prova en ställbar säng

Ställbara sängar blir alltmer populära. Vi vet varför. 

Trodde du att en ställbar säng bara är för dem som vill sitta upp i sängen för att läsa, jobba eller äta? Och kanske därmed lite av en onödig lyx?

Det är en vanlig missuppfattning.

En ställbar säng är givetvis bra ur de hänseendena också, men främsta argumentet för en ställbar säng är sovkomforten. 

Bästa sovställningen får du på rygg med fotändan lite högre. Vid 30 graders vinkel från höftled till knä, kan svankmuskulaturen slappna av till hundra procent.

Har man inte sovit på rygg tidigare, kan man behöva vänja sig vid det. Man brukar säga att det tar minst 21 dagar för kroppen att registrera och lära sig en ny ställning, så vi råder alla våra kunder att ge det lite tid om det känns ovant i början.

Att ligga på sidan och sova innebär att den smalaste ytan på kroppen ska bära den största vikten. Då blir det extremt viktigt att höft och axel sjunker ner i madrassen och att övriga delar får bra stöd, så att ryggraden hålls rak.

Man byter oftare sovställning i en säng på grund av tryck, snarare än snedbelastning.

Får du tryck på höftbenet då du ligger på sidan, drar du automatiskt upp ena benet. Då är det lätt att bli vriden i nacke och ländrygg. Inte minst för kvinnor, som ofta är kurvigare. Att följa kvinnans former till hundra procent är en utmaning för sängtillverkarna. De främsta varumärkena på marknaden klarar av det, men många i det lägre prissegmentet gör det inte.

I en ställbar säng kan du underlätta blodcirkulationen i kroppen och minska trycket.

Många personer med frusna fötter eller vätskeansamlingar i benen upplever en stor skillnad och lättnad bara genom att höja upp fotändan.

Många snarkare märker att snarkningarna minskar eller till och med upphör, om huvudändan höjs. Likaså när man är förkyld; då blir det lättare att andas och sova.

När du är gravid eller ammar är det underbart att slippa palla upp med kuddar och istället med bara en knapptryckning hitta det perfekta läget för dig och din bebis.

Har du ont i ryggen eller klämt en tå så att foten bultar, anpassa sovpositionen och ge kroppen maximal vila och avlastning.

Ställbara sängar finns i många utföranden och i de allra flesta bredder.

Väljer du och din partner en dubbelsäng, finns möjligheten att enkelt synkronisera höj- och sänkfunktionen så att det sker samtidigt på bägge sängarna. Då kan ni även ha en hel bäddmadrass, och helt slippa skarven i mitten om så önskas.

Sammanfattningsvis; väljer du en ställbar säng får du flera sängar i en.

Det blir en funktionssäng som du kan använda under många år och vid alla de tillfällen som uppstår. Sen är det naturligtvis väldigt härligt att läsa/jobba/äta/vila/se på film i den också, om du skulle vilja det! :)

Betyg & omdömen