Ungdomssäng

Ungdomssäng

ATT VÄLJA UNGDOMSSÄNG

När barnen blir större växer deras behov av en säng med bättre fjädring och högre komfort. Då får man som förälder även acceptera att de kan ha åsikter om hur sovrummet ska se ut. Plötsligt har du hamnat i lite annorlunda situation – du behöver köpa en säng till någon annan, en säng som ska hålla under ungdomsåren, helst en bra bit in i vuxenlivet också.

Även om kategorin ungdomssäng inte är lika etablerad som kategorierna barnsäng eller ramsäng så finns det alternativ som vi tror kan passa bättre för äldre barn och unga vuxna. På SOVA har vi ett brett utbud av sängar som passar de flesta ungdomar. Den bästa ungdomssängen är den som dina barn väljer att ta med sig när de flyttar hemifrån – så en slit- och slängvariant duger inte.

ENKEL STÄDNING OCH FÖRVARING

Bara för att barnen blir äldre så betyder inte det att de får mindre saker att hålla reda på. Där det förut låg leksaker ligger nu skolböcker och kläder. Bra förvaringsmöjligheter är alltid välkomna inslag, särskilt i stökiga ungdomsrum.

Vi har sängar med inbyggd förvaring som du kan matcha med praktiska sängmöbler. Eller varför inte bara ha en rymlig låda under sängen? Då finns möjligheten att hålla rummet renare, fräschare och mycket mer hemtrevligt.

SÄNGAR SOM HÅLLER LÄNGE

För en förälder kommer barnen alltid att vara just barn, oavsett hur gamla de blir. Därför gissar vi att du vill ha en säker säng, men även något prisvärt som barnen kan ha glädje av länge. Garantier mot ram- och fjäderbrott på 10-25 år är inget ovanligt, och motorn i en ställbar säng brukar ha en garanti på cirka fem år. Oftast beräknas sängarna hålla längre, förutsatt att man tar väl hand om dem.

Sängens fjädrar bör inte belastas mer än nödvändigt och det är bra om du hittar en säng där man enkelt kan ta av och tvätta tyget. Detta hämmar dessutom förekomsten av allergener, särskilt om sängen är gjord i allergivänliga material.

VÅRA UNGDOMSSÄNGAR

En ungdomssäng kan vara en kontinentalsäng, en ställbar säng eller en vanlig ramsäng. Oftast är det den individuella upplevelsen som avgör om sängen är ett passande alternativ. Behoven spelar en viktig roll vid valet, men vad köper man för säng till någon som befinner sig i en fas i livet då det händer så otroligt mycket? Svaret är att investera i en flexibel säng som håller länge – en säng som kan följa ägaren genom livet.

Många av våra sängar täcker in flera olika behov och klarar av flera av livets eventualiteter.