An Image

Så hittar du rätt ungdomssäng

Så småningom kommer ditt barn behöva gå från en barnsäng till den första riktiga sängen. Här hjälper vi dig att hitta rätt ungdomssäng i några enkla steg; vilken storlek, vilken fasthet, vilka behov som finns och inte minst - hur ska sängen se ut? 

An Image

Sängstorlek för ungdomar

När du väljer storlek på en säng till ditt barn ska du tänka på att den ska vara med väldigt länge. Generellt brukar man prata om en storleksbredd på 80-120 cm men den bästa sängen är kanske den man kan ta med sig när man flyttar hemifrån också! Därför är det i de fall det finns utrymme bättre att satsa på en lite bredare säng, varför inte 160x200? Då finns det gott om plats för övernattning för både bästa kompisen och så småningom partner.

An Image

Välj rätt fasthet på ungdomssängen

När man går från barn till ungdom växer behovet av en säng med bättre fjädring och högre komfort. En ungdomsäng ska vara med under lång tid, därför är det är viktigt att sängen ger rätt stöd och avlastning under hela tonårstiden. Eftersom de flesta ungdomar utvecklas och växer snabbt kan det därför vara bra att välja en något fastare säng. 

An Image

Se till både aktuella och framtida behov

I samband med att det är dags för en ny säng är det också bra att fundera över vilka behov som finns. Är tonårsrummet litet till ytan kanske det behövs förvaringsutrymme under sängen. Är det ont om plats brukar också sängen få agera som andra möbler, därför kan en höj- och sänkbar säng passa bra för tv-spel och häng med kompisar. Även för aktiva ungdomar kan en ställbar säng vara en värd investering; då kan man höja upp fotändan och avlasta trötta ben och muskler.

An Image

Sängens utseende spelar en viktig roll

En ungdomssäng är också en säng som markerar början på en ny tid, och det finns säkert önskemål om hur sängen ska se ut. Visuellt är det därför viktigt att den ska se ut som en ”vuxen” säng, gärna med med sänggavel och snygga tillbehör som sängkappa, överkast och sängbord

Boka sängprovning

Och alla vet ju att tonåringar sover mycket – så varför inte låta dem sova riktigt bra? Prova er fram till den säng som passar bäst – och ta hjälp av en sängexpert.