An Image

Jensen - Optimal komfort & norsk kvalitet sedan 1947

Jensen bildades 1947 och har sedan starten strävat efter den optimala liggkomforten. Sängarna tillverkas i natursköna Svelvik i Norge vars natur inspirerat sängarnas smakfulla skandinaviska design. Med innovativa metoder och moderna material har Jensen med tiden utvecklat en mängd smarta lösningar som gör komforten i en Jensensäng till något utöver det vanliga.

An Image

En perfekt säng med hög komfort & snygg design

Jensens sängar är konstruerade för att ge kroppen optimalt stöd och liggkomfort. Att hitta den optimala liggkomforten är själva drivkraften bakom Jensens innovationer. En säng från Jensen ska ge jämnt stöd åt en ojämnt fördelad kroppstyngd, de har därför utvecklat ett antal unika fjädersystem för flexibelt stöd i alla lägen. Fjädringen finns i en rad olika varianter och ger alla sängar goda, avlastande egenskaper. Innovation tillsammans med smart design och ett kreativt bruk av material ger sängarna en stilren och tilltalande design.

An Image

Komplettera stilen med tillbehör från Jensen

En säng är mer än något vi bara sover i. Det är en av hemmets största möbler och ska därför även vara vacker, något Jensen tagit tillvara på och har vunnit Norska Designrådets pris för excellent design inte mindre än två gånger. Komplettera din säng från Jensen med en snygg sänggavel, smäckra sängben eller addera än mer komfort med en bäddmadrass. Jensen har även matchande sängbord i massivt trä.

Hållbar design med upp till 25 års garanti

Jensens fabrik i norska Svelvik tillverkar årligen ungefär 150 000 madrasser. Dessa är byggda för att hålla under en stor del av ditt liv, därför får du en garanti på upp till 25 år när du köper en säng från Jensen. Samtliga Jensenmadrasser har 5 års totalgaranti och 25 års garanti mot ram- och fjäderbrott.

An Image

Svanenmärkta sängar

Med hänsyn till dig och naturen, är alla Jensens sängar och bäddmadrasser Svanenmäkta. Produkterna uppfyller de hårt ställda krav från Svanen om påverkan på miljö genom hela produktens livslängd – från råmaterial till kasserad eller återvunnen produkt.

An Image

FSC®-godkända träramar

FSC® står för hållbart och kontrollerat skogsbruk och garanterar att hänsyn tas till lokalbefolkningen. De flesta av Jensens träramar är godkända enligt FSC®.

Godkända av Möbelfakta

Möbelfakta är ett frivilligt och neutralt test- och märkningssystem för möbler och inredningar, som ger produkten en dokumenterad kvalitet. Möbelfakta ställer krav på bl.a. hållbarhet, materialkvalitet, stabilitet, brännbarhet, ytbehandling och säkerhet. Samtliga Jensenmadrasser är testade och godkända av Möbelfakta.

Toleransgränser

Materialen som används i Jensen sängar är elastiska och av levande material. Detta gör att längd och bredd på sängar, madrasser och bäddmadrasser kan variera något - men max ± 2cm.

SOVA - Stolt återförsäljare av Jensen

Vi vet att Jensen är ett varumärke att räkna med och att de lever upp till kundens stränga krav. De har en känsla för sängar, grundad i erfarenhet och kunskap. Jensen har varit en viktig del av vårt sortiment sedan 1991.