An Image

Sängar av naturmaterial från Mattsons Beds

Sedan 1851 har familjen Mattson ägnat sig åt att förfina konsten inom sängtillverkning. Från den blygsamma starten av ett sågverk i Malmbäck, Småland, till att idag vara ett globalt erkänt namn på marknaden för kvalitativa sängar tillverkade av naturmaterial. Med ett arv djupt rotat i tradition har Mattsons Beds tillverkat sängar av svenskt stål, långsamt växande furu, lin och bomull från öppna fält, ull och tagel från fritt vandrande hästar och får, i generationer. Deras resa har drivits av oföränderliga värderingar och ett åtagande om perfektion.

An Image

Hantverksskicklighet sedan 1851

I Falkenberg tillverkas varje Mattsons-säng med passion, hantverksskicklighet och kontinuitet. Få kan mäta sig med Mattsons Beds när det gäller att skapa skräddarsydda, handgjorda sängar av högsta kvalitet. Varje säng tillverkas med noggrannhet och passion av deras erfarna hantverkare i den anrika verkstaden. Här i hjärtat av tradition och innovation förenas hundratals timmar av forskning, utveckling och design för att skapa en säng som ger en oöverträffad sömnupplevelse. Med ett gediget fokus på detaljer och en djup förståelse för ergonomi, levererar de en perfekt nattvila för dem som inte nöjer sig med något mindre än det allra bästa.

An Image

Komplettera stilen med tillbehör från Mattsons

Mattsons Beds tillverkar inte bara kvalitetssängar utan även tillhörande produkter som sängben, sänggavlar och bäddmadrasser. Varje produkt är skapad med samma noggranna uppmärksamhet på material och kvalitet för att komplettera din sömnupplevelse. Det är en skillnad som inte bara syns i designen, utan framförallt känns i varje nattlig vilostund.

Hållbar design med upp till 25 års garanti

Du får alltid 25-års garanti på ram- och fjäderbrott när du köper en säng från Mattsons Beds. Det betyder att du kan sova gott med vetskapen om att du vilar i en säng du kan lita på.

An Image

Genuint svenskt hantverk

Alla Mattsons Beds sängar tillverkas för hand i Sverige av erfarna sängbyggare och alltid i enlighet med svenska kvalitetsmedvetna hantverkstraditioner.

An Image

GOTS

GOTS, Global Organic Textile Standard, reglerar begränsningen av skadliga ämnen och utsläpp i hela produktionskedjan.

An Image

FSC®-godkända träramar

FSC® står för hållbart och kontrollerat skogsbruk och garanterar att hänsyn tas till lokalbefolkningen. Alla träramar från Mattsons Beds är godkända enligt FSC®.

SOVA - Stolt återförsäljare av Mattsons Beds