Tidlösa textilier för hemmets alla rum från Himla

I en källarlokal på söder i Stockholm började Thomas Mortensen år 1952 att tillverka kuddar och täcken i äkta dun. Verksamheten som kom att bli EngmoDun har vuxit stadigt genom åren och idag tillverkar de Skandinaviens finaste duntäcken och kuddar. Bakom framgången ligger ett genuint hantverk och erfarenhet i kombination med nytänkande som driver varumärket framåt.

Dunkuddar & duntäcken av världens finaste & mjukaste dun

Under ett klassiskt duntäcke från EngmoDun somnar du gott. Det är nästintill omöjligt att beskriva känslan av äkta dun. Men alla som sovit under ett riktigt duntäcke vet. EngmoDuns täcken finns i flera olika varianter. Varma eller svala och alltid nästan viktlösa. Precis som dunet. Deras fina dunkuddar finns som både mjuka och fasta, men alltid lika behagligt sköna för att ge stöd åt huvudet när axlarna sjunker ner i madrassen.

Endast dun från Europa - alltid rena & fria från allergener

För EngmoDun är det viktigt att de änder och gäss som ger oss möjligheten att sova skönare ska leva bra liv. Allt dun som varumärket använder kommer från Europa och är spårbart vilket ger full kontroll över dunet från plockning till tvättning, sterilisering och sortering. Självklart enligt gällande EU-regler. Alla täcken och kuddar är dessutom garantera fria från allergiframkallande ämnen och kemikalier. Allt dun tvättas, steriliseras och sorteras noga. Alla täcken och kuddar är väl testade och godkända av oberoende organisationer däribland OEKO-TEX®-standard 100, Downafresh® och NOMITE.

Täcken som håller längre

Om du sköter ditt duntäcke kan det faktiskt hålla i många år. Därför ger EngmoDun hela 10 års garanti på alla duntäcken och alltid 3 år på dunkuddar. *Garantin gäller material- och fabrikationsfel vid normal användning.

Kunglig Hovleverantör

EngmoDun har tillverkat Skandinaviens bästa duntäcken och dunkuddar i över 65 år. Ett hantverk byggt på tradition, erfarenhet och nytänkande. Sedan 1986 är de kungliga hovleverantörer. En kvalitetsstämpel att vara stolt över.

Eget laboratorium

EngmoDun testar löpande kvaliteten på dunet i sitt eget oberoende laboratorium för att kunna hålla samma jämna och höga standard – på alla produkter. Deras testlaboratiorium är även godkänt av European Down and Feather Association (EDFA) vilket betyder att andra företag kan utföra certifierade och giltiga tester här.

OEKO-TEX®

EngmoDuns duntäcken och kuddar är alla certifierade med Oeko-Tex® Standard 100 vilket bekräftar att dunprodukterna uppfyller Oeko-Tex-standarden gällande mänskliga ekologiska krav på skadliga ämnen.

Downafresh® greenLine

En garanti för att dunen tvättas och rengörs enligt strikta europeiska standarder. Det gör att du som kund kan vara säker på att täcken eller kuddar inte innehåller bakterier och andra organiska rester. Det innebär även att du kan vara säker på att dun och fjädrar har samlats i enlighet med lagstiftning som säkerställer korrekt djurskydd.

Medlem i AMORFI

EngmoDun är medlem i BSCI, eller ”Amfori”, vilket är ett europeiskt initiativ vars syfte är att hjälpa detaljhandlare, importörer och varumärken förbättra villkor och arbetsmiljö för arbetare världen över.

Downpass

Downpass är ett spårningssystem som för att säkerställa att dun och fjädrar som används som fyllnadsmaterial i bland annat duntäcken och kuddar har erhållits på ett etiskt sunt sätt. För att få använda Downpass på produkterna måste tillverkaren se till att endast dun och fjädrar från kontrollerad djurhållning används.

NOMITE

NOMITE-märket är en indikation på en produkt som är särskilt lämplig för personer som är allergiska mot husdammkvalster. Certifieringen garanterar att dunprodukter inte innehåller husdammkvalster, vilket innebär att du som allergiker eller astmatiker kan njuta av komforten från dun och fjädrar.

SOVA - Stolt återförsäljare av EngmoDun

För många är ett sovrum inte komplett utan sköna dunprodukter som ger den där varma och ombonade känslan. Oftast räcker det inte att köpa ett duntäcke, vilket som helst, utan det måste hålla en viss standard för att inte göra någon besviken. Vi anser att dunprodukter från Engmo Dun håller denna standard och vi är därför stolta över att ha dem som en del av vårt sortiment.