SÄNGAR

VILKEN TYP AV SÄNG?

KONTINENTALSÄNGAR

RAMSÄNGAR

STÄLLBARA SÄNGAR

KORT OM SÄNGAR OCH SÄNGTYPER

KONTINENTALSÄNGAR

Många använder ord som ”tyngdlös” eller ”bottenlös” när de ska beskriva känslan de upplevt i en kontinentalsäng. Skälet till detta är det höga fjäderdjup som kommer sig av den mellanliggande plymån som kännetecknar kontinentalsängar. Plymån ser du mellan bäddmadrassen och bottendelen. Tack vare den vilar du i många fall dubbelt så högt över sängens botten som i en ramsäng, vilket ger extra avlastning för utstickande delar såsom axlarna och höften. Komplettera gärna din kontinentalsäng med en snygg gavel och korta sängben för ett förstärkt helhetsintryck i sovrummet.

Sängar
Ramsäng

RAMSÄNGAR

Vi har ramsängar i flera olika utföranden. En ramsäng, även kallad resårsäng, är enligt många en "resårmadrass på ben". Det är en flexibel sängtyp som kan anpassas efter flera olika behov: en lite bredare ramsäng passar utmärkt till singeln och två smala ramsängar kan skjutas ihop för att skapa en finfin dubbelsäng. Prova ut en säng som passar just dina behov så får du se att du kommer sova sött om nätterna.

STÄLLBARA SÄNGAR

Tiden för när ställbara sängar bara fanns att hitta på sjukhus är förbi. Fler och fler upptäcker fördelarna med att kunna justera sin säng efter dagsform och behov. I våra ställbara sängar har du komforten som i en kontinentalsäng genom högt fjäderdjup, men också möjligheten att kunna ställa in huvud- och fotända efter just dig. Att höja upp fotändan någon decimeter gör underverk för en trött ländrygg eller efter ett hårt benpass på gymmet. Huvudänden höjs med fördel upp lite när du är förkyld för att få lättare att andas. Eller bara för att njuta av en god bok såklart!

MADRASSER

Om man har en loftsäng eller en viss typ av sängram kan det räcka med att bara köpa en bra madrass. En madrass kan vara gjord av exempelvis resårfjädrar eller av tryckavlastande material. Den innehåller ingen träram utan är ofta vändbar och flexibel. I Sverige bäddar vi ofta dessa madrasser med hjälp av en bäddmadrass på toppen, men det går även att sova på den utan en bäddmadrass.

HEMMETS VIKTIGASTE MÖBEL

Sängen är utan tvekan hemmets viktigaste möbel, det är ju trots allt där du spenderar en tredjedel av livet. Sängen är så mycket mer än bara en möbel; den tröstar och stöttar, den hjälper dig drömma, den hjälper dig möta dagen utvilad.

Den som tränar mycket fokuserar gärna på träningen och kosten, men glömmer lätt bort den minst lika viktiga vilan. Tiden du spenderar i sängen är sällan bortkastad – det är tid som du investerar i dig själv och får dig att må bättre.

På den här sidan hittar du sängar för alla typer av behov, för alla människor och för alla hem. En ramsäng för den som lever själv, en kontinentalsäng för nykära, kanske en ställbar säng till den som bara vill njuta.

Om du vet precis vad det är du letar efter kan det vara en idé att köpa säng på nätet, men vi rekommenderar alltid att du provar först, helst tillsammans med någon som verkligen förstår sig på sängar. Av den anledningen kan du boka en sängprovning hos oss på SOVA och få precis den experthjälp som du behöver.

Dina behov styr valet av säng. Du har många storlekar på säng att välja mellan. Våra vanligaste storlekar är som visas nedan:

VI HAR SÄNGAR FÖR ALLA

Det är viktigt att sova gott och vakna pigg och utvilad. I rätt säng får kroppen avlastning och stöd, vilket optimerar chanserna till återhämtning. Din kropp ska vila utan tryck och med kroppen i en position som låter musklerna slappna av.

Kort sagt ska sängen vara anpassad efter dig, inte tvärtom. Av den anledningen är det viktigt att hitta en säng och en bäddmadrass som passar just dina behov och din kroppstyp. Vi är ju alla olika.

Därför satsar SOVA helhjärtat på ett brett sortiment med sängar vi anser vara marknadsledande, samtidigt som vi erbjuder den kunskap du behöver. Våra sängspecialister hjälper dig hitta en prisvärd säng med hög komfort och lång hållbarhet – allt du behöver göra är att komma hit. Du hittar sängar från Hästens, Carpe Diem Beds, Tempur, Viking, BED, 24SJU, Jensen, Sleeping world i vårt breda sortiment.

Utöver sängar hittar du en massa tillbehör, som exempelvis kuddar, täcken, påslakan, sänggavlar och överkast. Allt som kan göra din säng till hemmets härligaste plats.