Sängexpert sedan 1989

Vi kan inte värst mycket om soffor eller utemöbler, men vi kan desto mer om sängar. För att du ska känna dig helt trygg när du investerar i din sömn får du alltid hjälp av en certifierad sängexpert hos oss. Du får till och med hjälp av två sängexperter, då vi alltid säkerställer vår rekommendation med hjälp av en kollega. Allt för att du ska få vakna utvilad och full av energi, varje dag. 

Hög produktkunskap

Vi är riktiga produktnördar och det är vi stolta över. Så stolta att vi testar vår kunskapsnivå med regelbundna kunskapsprov för att säkerställa att vi håller en hög expertisnivå. Kunskap är en färskvara och för oss är det självklart att upprätthålla djupgående kunskaper i olika sängtypers uppbyggnad, med allt från tekniska specifikationer och konstruktion, till kunskaper i material som tex fjädrar och stoppning. Det är också en förutsättning för att kunna ge dig bästa möjliga service.

SOVA-metoden

Olika sovställningar och kroppstyper kräver olika stöd och avlastning av sängen. Därför har vi som sängexperter utvecklat vår egen metod där vi matchar din kropp med rätt säng för att säkerställa att du får den bästa möjliga sömnupplevelsen. Metoden består av fyra enkla steg där vi fokuserar på funktion, känsla, design och kvalitet. Genom denna process säkerställer vi att din kropp får exakt det stöd och den komfort den behöver samtidigt som sängen matchar krav på design och kvalitet.

SOVA-akademin

För att bli en certifierad sängexpert har vi vårt alldeles egna utbildningsprogram SOVA-akademin. Akademin omfattar en kombination av interna och externa utbildningar, som innefattar både praktiska och teoretiska delar. Utöver att lära sig detaljerad produktkunskap, genomgår varje deltagare även utbildning i ergonomi och sömnens betydelse för vårt välmående. Alla delmoment i utbildningen avslutas med ett omfattande kunskapsprov. 

Mest komfort för pengarna 

Det finns en kvalitetssäng för varje plånbok. En certifierad sängexpert vet vad som utmärker en bra säng utifrån både komfort och kvalitet. Ta hjälp av en sängexpert för att lättare hitta en kvalitetssäng till rätt pris utifrån dina behov och förväntningar.

Sov bättre med SOVAs Sängskola

I SOVAs sängskola delar vi med oss av vår expertis och besvarar några av de vanligaste frågorna kopplat till sängköp. Vilken säng är egentligen bäst? Hur hittar man rätt säng för en själv och när vet man att det är dags att byta? Det och mycket mer hittar du i vår sängskola.

SOVA Butiker

Välkommen in till någon av våra butiker och träffa våra certifierade sängexperter. Här kan du både få rådgivning och utforska ett brett utbud av sängar, madrasser, kuddar, täcken, sängkläder och en mängd andra tillbehör från ledande varumärken.

Hitta rätt säng för just dig med en sängprovning

Att välja en säng utan experthjälp är svårt. Det kan kännas bra för stunden men morgonen efter vaknar du upp och inser att du investerat i ryggont. Boka en sängprovning så hjälper våra sängexperter dig att hitta rätt direkt istället.