An Image

Norsk Dun - Exklusiva dunprodukter från Norge

Som Norges äldsta och största tillverkare av duntäcken och dunkuddar är erfarenhet och yrkeskompetens nyckeln till Norsk Duns dunprodukter av högsta kvalitet. Norsk Dun äger hela processen från idé till produktion och det dun som används väljs ut med stor omsorg och genomgår noggranna kontroller. Allt för att kunna erbjuda dunprodukter av högsta kvalitet.

An Image

Sköna duntäcken & dunkuddar av högsta kvalitet

Att sova i dun är en ren lycka menar Norsk Dun. Dun är Norsk Duns passion och deras duntäcken och dunkuddar är fyllda med utsökt kvalitetsdun och fjädrar från Europa, noggrant utvalt och kontrollerat för att ge en skön och behaglig känsla. Alla täcken och kuddar tillverkas i Norska Mysen.

An Image

Nomite

NOMITE-märket är en indikation på en produkt som är särskilt lämplig för personer som är allergiska mot husdammkvalster. Certifieringen garanterar att dunprodukter inte innehåller husdammkvalster, vilket innebär att du som allergiker eller astmatiker kan njuta av komforten från dun och fjädrar.

An Image

Downafresh

En garanti för att dunen tvättas och rengörs enligt strikta europeiska standarder. Det betyder att du kan vara säker på att täcken eller kuddar inte innehåller bakterier och andra organiska rester. Du kan också vara säker på att dun och fjädrar har samlats i enlighet med lagstiftning som säkerställer korrekt djurskydd.

An Image

Oeko-Tex®

Norsk Duns duntäcken och kuddar är alla certifierade med Oeko-Tex® Standard 100 vilket bekräftar att dunprodukterna uppfyller Oeko-Tex-standarden gällande mänskliga ekologiska krav på skadliga ämnen.

An Image

Downpass

Downpass är ett spårningssystem som för att säkerställa att dun och fjädrar som används som fyllnadsmaterial i bland annat duntäcken och kuddar har erhållits på ett etiskt sunt sätt. För att få använda Downpass på produkterna måste tillverkaren se till att endast dun och fjädrar från kontrollerad djurhållning används.

An Image

Svanenmärkt

Det officiella miljömärket i hela Norden, upprättat för att ge konsumenter trovärdig miljöinformation och ställer krav för hela produktens livscykel. När du köper en Svanenmärkt produkt kan du vara säker på att produkterna är säkra för både dig och miljön.

SOVA - Stolt återförsäljare av Norsk Dun