An Image

Ogland - Hållbara sängkläder i premiumkvalitet

Idéen med Ogland är att göra världens bästa sängkläder. Definitionen av världens bästa sängkläder är naturligtvis olika för alla, men för Ogland är kvalitet något som går genom alla led, dvs människa, miljö och produkt. De svenskdesignade sängkläderna görs av biodynamiskt odlad bomull och silke av högsta kvalitet och hela produktionen är klimatpositiv.

An Image

Lyxiga sängkläder av högsta kvalitet för både kropp & själ

Alla sängkläder från Ogland görs av biodynamiskt odlad egyptisk bomull eller silke, den strängaste formen av ekologisk odling med utgångspunkten att anpassa jordbruket efter naturen och som alltid strävar efter att jordens kvalitet ständigt ska förbättras. Allt är helt naturligt och Ogland använder inga kemiskt framställda ämnen som polyester och plast i varken produkter eller förpackningar. I sortimentet hittar du flera lyxiga modeller av påslakan, örngott och lakan som ger både kropp och själ högsta möjliga komfort och kvalitet.

An Image

Berättelsen bakom världens mest hållbara sängkläder

Simon Olsson, grundare av Ogland, är uppväxt på en biodynamisk gård och vet vad kvalitet genom alla led innebär och vad skillnaden mellan ett vanligt ekologiskt jordbruk och ett biodynamiskt jordbruk är. Hans föräldrar driver även ett behandlingshem för människor med speciella behov, en plats där alla ska få växa sig starka utifrån egna förutsättningar.


Att få möjligheten att växa upp med starka värderingar, som att man alltid ger mer än man tar. Att bygga upp istället för att bryta ned och att aldrig tumma på kvalitet. Det här är också Oglands värderingar, att tillsammans skapa produkter som gynnar människa, miljö och produkt.

An Image

Demeter

Demeter innebär att alla Oglands produkter är biodynamiskt odlade och att alla material, processer och metoder är 100% ekologiska.

An Image

Fairtrade

Oglands bomull är Fairtrade-certifierad. Fairtrade bidrar till förbättrade arbets- och levnadsvillkor för bomullsodlare i utvecklingsländer.

An Image

GOTS

GOTS, Global Organic Textile Standard, reglerar begränsningen av skadliga ämnen och utsläpp i hela produktionskedjan.

SOVA - Stolt återförsäljare av Ogland