STUNDA

TILLBEHÖR FRÅN STUNDA

KUDDAR

TÄCKEN

OM STUNDA

KUDDAR OCH TÄCKEN FÖR ALLA

Oavsett om du är varm eller frusen, om du sover på sidan eller på ryggen, så har Stunda en kudde och ett täcke för just dig. För Stunda fokuserar nämligen på de viktigaste tillbehören till sängen, välj mellan dun eller fiber. Alla Stundas material är etiskt framtagna och lika stor hänsyn tas till människor och djur som till komfort och miljö.

Stunda

FIBER ELLER DUN?

Fiber är ett lättskött material. Stunda använder polyesterfibern Fiperla till sina produkter, speciellt utvecklad för optimal sovkomfort. Produkterna är lätta, mjuka och mycket sköna. Dun är naturens eget isoleringsmaterial. Det håller dig varm och torr, det andas och blandas med fjädrar i olika kombinationer så att det alltid finns något som passar just dig. Stundas dun håller mycket hög kvalitet och är etiskt framtaget så att du kan njuta av rena och mjuka produkter.

MÄRKNINGAR OCH CERTIFIKAT

Stundas produkter genomgår omfattande tester som säkerställer att material, tvättning och tillverkningsprocesser håller måttet. Kuddar, täcken och andra produkter från Stunda får därför bära en rad märkningar och certifikat. ÖKO-Tex Standard 100 – Klass 1 En internationell produktkontroll för textilier. ÖKO-Tex Standard 100 Klass 1 har mycket låga gränsvärden för kemikalier. Därför kan produkter som bär märkningen användas av alla, även mycket små barn. Nomite En garanti för att din dunprodukt inte innehåller dammkvalster – den vanligaste boven vid allergiska reaktioner i sängmiljö. Tygerna vävs så tätt att varken kvalstren själva eller deras föda kan ta sig in.

DOWNAFRESH

Downafresh En märkning som visar att fjädrar och dun tvättats i enlighet med de strängaste kraven i Europa. Råfjädrarna tvättas efter vissa riktlinjer och torkas vid över 100 grader vilket garanterat avlägsnar alla restprodukter och bakterier. Dun och fjädrar klass 1 (EN 12934) Klassificeringen av dun enligt EN12934 innebär bland annat information om dunets ursprungsland, blandningen dun/fjäder, att dunet är nytt och inte återanvänt och att det kommer från gås och and.

SKYDDAR BÅDE DJUR, MÄNNISKOR OCH NATUR

Leverantören av allt Stunda-dun är danska Dykon. De är medlemmar i BSCI (Business Social Compliance Initiative), ett europeiskt samarbete som jobbar med att förbättra sociala förhållanden och minska miljöbelastningen i världen. Dunet som används är en biprodukt från köttindustrin. Vi tar starkt avstånd från dun som plockats från levande fåglar och ställer höga krav på våra underleverantörer.

VAD SÄGER VÅRA KUNDERSOVA - STOLT ÅTERFÖRSÄLJARE

Täcken och kuddar för alla människor, för alla behov och för alla typer av sovrum. Stunda har ju en oslagbar bredd när det kommer till dun och fiber; de har mjukt och fast, högt och lågt, smått och stort. Stunda gör sovrummet lite mysigare och sängen lite skönare – så de har gjort sig förtjänta av en speciell plats i våra hjärtan.