An Image

Borås Cotton - Tidlös textildesign & vardagslyx

Med en lång historia av tidlös textildesign med formgivarens unika skaparkraft och frihet i centrum skapar Borås Cotton klassisk och traditionell vardagslyx till sovrummet. Företaget har en lång mönsterhistoria med erkända designer vars design och vackra detaljer i kombination med bra hantverk ska upplevas som en gåva, även om du har köpt den själv.

An Image

Härlig känsla med sängkläder från Borås Cotton

Hos oss hittar du Borås Cottons underbara sängkläder med lakan, påslakan eller örngott. Komplettera bäddningen med vackra prydnadskuddar och överkast eller ta med den härliga känslan in i badrummet med mjuka handdukar i lyxig bomullskvalitet.

An Image

Hållbar design & tekniska textilier

Borås Cotton är ett av Sveriges äldsta textilvarumärken och kan blicka tillbaka på över 100 år av svensk textil formgivning. Under 1970- och 1980-talet utvecklades Borås Cotton till att bli ett internationellt erkänt designföretag och många av de mest inflytelserika formgivarna i svensk textilhistoria finns representerade i deras arkiv. I kollektionerna hittar du inte bara djärva och tidlösa designklassiker från 60-, 70- & 80-talet, utan även varsamt formspråk och mönsterspråk i nutida anda.

An Image

Art on Fabric

Art on fabrik beskriver Borås Cottons sätt att arbeta och står för sammankopplingen av tekniska textilier och traditionen att skapa hållbar design med den skicklige formgivarens frihet i centrum.

SOVA - Stolt återförsäljare av Borås Cottton