Sängprovning i 4 steg med SOVA-metoden

Vi förstår att det kan vara knepigt att hitta rätt säng som matchar din kropp och dina sovvanor. Med SOVA-metoden ser vi till att du matchas med rätt säng i fyra enkla steg där vi fokuserar på funktion, känsla, design och kvalitet.

1. Funktion

På natten behöver din kropp vila. En ergonomiskt riktig säng ger din kropp stöd på rätt ställen, så dina muskler får avlastning och kan återhämta sig. Vilken säng som är bäst för just dig beror alltså på hur din kropp ser ut och vilken sovställning du föredrar. Olika sovpositioner ställer olika krav på sängens förmåga att ge avlastning och stöd. Oavsett om du sover på sida, rygg eller mage hjälper vi dig att hitta rätt.

På sängprovningen visar vi tydligt hur sängen ska bete sig för att ge er optimal ergonomi och komfort och hur du känner skillnad på säng och säng. Vi går igenom sängtyperna kontinentalsäng, ramsäng och ställbar säng samt vi visar hur det ska kännas efter att axelparti och höfter får avlastning och att midja och ländrygg får stöd. De flesta av våra dubbelsängar går dessutom att få i olika fastheter, vilket gör att du och din partner får individuellt anpassad komfort. Allt för att ni båda ska sova så bra som möjligt.

2. Känsla

När vi har hittat det ergonomiska stödet din kropp behöver hjälper vi dig att hitta känslan du trivs bäst i. Vissa gillar den omfamnande känslan av att sängen är nära kroppen, andra föredrar att ligga mer stabilt. Vi har delat in våra sängar i fyra känslor: stabil, omfamnade, naturlig och följsam. Vid en sängprovning får du testa alla olika känslor så att du förstår skillnaden och kan känna efter vilken du trist bäst med.

En stabila känsla innebär en stummare och mer fast sängkänsla. Sängen känns inte gungig och du stör inte din partner om du vänder dig på natten. Våra sängar med en omfamnande känsla ger en mjuk och skön känsla närmast din kropp. Den är oerhört tryckavlastande och är som att ligga på ett moln. Den naturliga känslan hittar du i sängar som endast är tillverkade av naturliga material som trä, tagel, bomull, ull, lin. Det ger en sval känsla med hög andningsförmåga. Sängar med en följsam känsla följer kroppens naturliga former och konturer vilket avlastar din kropp genom att dela upp sängen i olika zoner, så att din höft, axlar och rygg får individuellt stöd.

3. Design

Förr var dörren till sovrummet oftast stängd, men nuförtiden är det nästan tvärtom. Sovrummet har blivit ett av hemmets viktigaste rum; en tydlig stilmarkör som vi gärna visar upp. Och den viktigaste möbeln i sovrummet är såklart sängen. Vi lägger därför mycket vikt vid sängens design och erbjuder en variation av tyger, färger, gavlar och sängben för att du ska kunna välja den stil som passar just dig.

I våra butiker kan du välja mellan upp till 75 olika nyanser och kvaliteter från våra olika sängleverantörer. Vissa färger ger en lugnare och mer harmonisk känsla, medan andra ger mer energi och liv till sovrummet. Du kan även välja till exklusiva sänggavlar och snygga sängben. Båda är en viktig del av helhetsintrycket genom att rama in och lyfta hela hela utseendet på sängen. Även stilfull sovrumsinredning kan lyfta sovrummets utseende. Vill du ha råd eller inspiration hjälper vi gärna till.

4. Kvalitet

I över 30 år har vi på SOVA hjälpt våra kunder till bättre sömn. Vi vet vad kvalitet och hållbarhet betyder för att du som kund ska bli genuint nöjd med ditt köp hos oss. De flesta av våra sängar är byggda enligt skandinavisk hantverkstradition och vi ställer höga krav på sängleverantörerna och de sängar som ska få plats i våra butiker. Vårt sortiment omfattas därför av långa garantier, allergi- och miljökrav. Tillsammans går vi igenom vilka behov och förväntningar du har så att du kan känna dig trygg med att sängen du köper lever upp till dem.

De flesta av våra leverantörer ger upp till 25 års garanti på ram- och fjäderbrott, och självklart även på produktionsfel. När du provar ut en säng på SOVA så får du ta del av vår trygghetsgaranti i upp till 100 dagar och vi erbjuder även prisgaranti på ditt sängköp så du ska vara säker på att du alltid får rätt säng till rätt pris. Som en extra trygghet prioriterar vi alltid leverantörer som också tar ett långtgående ansvar genom olika märkningar.

Hitta rätt säng för just dig med en sängprovning

Boka en sängprovning med en av våra sängrådgivare och få en full konsultation för ditt sängköp. Vi matchar dig med rätt säng för din kropp och dina sovvanor enligt SOVA-metoden. Du får prova sängar med olika egenskaper från ledande sängtillverkare och får råd, tips samt svar på dina frågor kring sängar och sömn över en kopp kaffe.