HÄSTENS SÄNGAR

HÄSTENS KONTINENTALSÄNGAR

INTE FÖR ALLA - BARA FÖR DIG SOM VILL HA DET ALLRA BÄSTA.

Ingen maskin kan överträffa våra skickliga hantverkare när det gäller att bygga skräddarsydda handgjorda sängar. I en värld av massproducerade sängar står Hästens stark i övertygelsen att det bara finns ett sätt att skapa ett äkta mästerverk - för hand. Alla Hästens sängar.byggs med stolthet och omsorg av skickliga sängmästare i vår historiska byggnad i Köping. Det är så vi arbetat i 160 år och det är en filosofi som gått i arv i fem generationer inom samma familj. Skillnaden är knappast något du kan se, men något du känner, natt efter natt.

Hästens sängar

RAM & STÄLLBARA HÄSTENS SÄNGAR

HÄSTENS GARANTERAR ATT DIN SÄNG KOMMER ATT HÅLLA

Hästens ser väldigt seriöst på kvalitet och hantverk och testar alla material och sängar för att säkerställa att de levererar den bästa sömnkomforten och säkerheten. Alla material i Hästens sängar är noggrant utvalda och noggrant kontrollerade. Tester görs fortlöpande enligt SIS standarder (SIS ingår i det europeiska och globala nätverk som utvecklar internationella kvalitetsstandarder). Dessutom görs egna kvalitetskontroller. Hästens har ett eget testlaboratorium där de testar hur mycket sängarna klarar att stå emot. Sängar från Hästens är inte bara är bekväma utan också väldigt slitstarka. Men vi förlitar oss inte bara på maskiner när vi testar våra sängar. Våra mänskliga testare sover i Hästenssängar natt efter natt och rapporterar tillbaka hur de upplevt komforten och sömnkvaliteten. För det är bara en människa som kan berätta om du gjort rätt.

Hästens sängar
Hästens naturmateria

TILLBEHÖR TILL DIN HÄSTENSSÄNG

SÄNGGAVEL

DUNTÄCKEN

DUNKUDDAR

SÄNGKLÄDER

HELT NATURLIGT SEDAN 1852

År 1852, då Hästens började bygga sängar, var det inte särskilt många som tänkte på miljön. Men de ansåg redan då, precis som nu, att naturliga material alltid är bättre. Inte bara för din sovkomfort, utan också för vår miljö. Hästens sängar använder fortfarande bara helt naturliga material i sina sängar; som den finaste lin, ull och bomull, noga utvald furu som fått växa i långsam takt för maximal styrka, och genuint hästtagel, helt fritt från allergiframkallande ämnen. Skillnaden är inte bara något du kan se. Du kommer framförallt att känna den och känna dig tillfreds med den. För tänk att du faktiskt kan förändra världen, om än bara lite grann, varje natt medan du sover. Hästens samarbetar med Alan Waller, Sveriges främsta expert på ull.

Hästens sängar
Hästens naturmateria
Hästens naturmateria

BÄDDMADRASSER

SOVA PÅ BESÖK HOS HÄSTENS

SÖMN ÄR EN PASSION FÖR HÄSTENS

Deras vision – att ge världen den bästa sömnen, och därmed den bästa sängen – lämnar inte utrymme för några genvägar. Hästens använder de finaste naturmaterialen i sina sängar, material som framställts på ett hållbart sätt. Hästtagel, bomull, ull, lin, svenskt furu och stål ger bästa komfort, stöd, kvalitet och hållbarhet. Sover man gott blir livet lättare, hälsan bättre och glädjen större. Efter 160 år fortsätter Hästens att utmärka sig i branschen genom att fokusera på kvalitetshantverk, naturmaterial och utsökt design.

VISSTE DU ATT

KUNGLIG HOVLEVERANTÖR

Villkoren för att få vara hovleverantör är stränga. Företaget måste ha funnits i minst fem år och måste ha en klanderfri ekonomi. Ansökan till hovet måste skickas in, därefter är det upp till kungen eller drottningen att bevilja hovleverantörsstatus. Sedan krävs det naturligtvis att man levererar varor till hovet för att man ska få kallas hovleverantör.

Hovleverantörsemblemet får enbart användas av företag som blivit utnämnda till Kunglig hovleverantör. Det måste även förnyas vid ny kung, ny VD och vart tionde år.

Hästens Sängar utnämndes till Kunglig hovleverantör första gången 1952 (Kung Gustaf VI Adolf).

LATEX FREE

När du väljer en Hästenssäng kan du vara säker på att din säng är helt fri från alla former av skumplast, polyuretan och latex – som så många andra sängtillverkare använder i sina madrasser.

Hästens tycker nämligen att bomull, lin, rent tagel och ren ny ull är bra mycket trevligare att ha nära kroppen.

HAR ETT EGET LABORATORIUM

Hästens har ett eget testlaboratorium där de testar hur mycket sängarna klarar att stå emot. Sängar från Hästens är inte bara är bekväma utan också väldigt slitstarka. Men vi förlitar oss inte bara på maskiner när vi testar våra sängar. Våra mänskliga testare sover i Hästenssängar natt efter natt och rapporterar tillbaka hur de upplevt komforten och sömnkvaliteten. För det är bara en människa som kan berätta om du gjort rätt.

SOVA - STOLT ÅTERFÖRSÄLJARE

Hästens är en av våra äldsta samarbetspartners och de har satt kvalitet och komfort i första rummet i mer än 160 år. De delar vår passion för sängar och god sömn. Vi vill erbjuda något för alla – även den som bara nöjer sig med det absolut bästa. Det välbekanta rutmönstret är ett välkommet och efterfrågat inslag i våra varuhus. När du köper en säng hos oss på SOVA ska du kunna känna dig trygg i att du investerar i god sömn. Därför välkomnar vi varumärken som står för komfort och kvalitet. God sömn börjar med ett gott val - något vi erbjuder i alla våra varuhus.

VILL DU PROVA EN HÄSTENS SÄNG?