Ett brett utbud av sängar

En stor del av livet tillbringas i sängen därför erbjuder vi bara kvalitetssängar för att ge dig riktigt god sömn.

 

Vilken typ av säng passar dig?

Kontinentalsäng från 24SJU i solljus från fönster

Kontinentalsängar

Ramsäng från Ekens mot en orange vägg

Ramsängar

Ställbar säng från Tempur i ett ljust sovrum med stora fönster

Ställbara sängar

 

Sängen är hemmets utan tvekan viktigaste möbel, det är ju trots allt där du spenderar en tredjedel av livet. Men sängen är mer än bara en möbel; den tröstar och stöttar, den hjälper dig drömma, den hjälper dig möta dagen utvilad.

 
 
 

Vi hjälper dig välja rätt säng

Boka en sängprovning med en av våra sängrådgivare och få en full konsultation för ditt sängköp. Du får prova sängar med olika egenskaper från ledande sängtillverkare och får svar på dina frågor kring sängar och sömn.

Kvalitetssängar från ledande varumärken

 
Tempur logotyp
 
Carpe Diem Beds logotyp
 
Hästens logotyp
 
Viking logotyp
 
Jensen logotyp
 
Ekens logotyp
 
24SJU logotyp
 
 
 

Kort om sängar och sängtyper

 
 
Kontinentalsäng från Jensen med grön klädsel och en kuddliknande sänggavel
 

Kontinentalsängar

En kontinentalsäng är det perfekta valet för dig som vill ha en maximal komfort och beskrivs ofta med ord som ”tyngdlös” eller ”bottenlös”. Skälet till detta är kontinentalsängens höga fjäderdjup som kommer sig av den mellanliggande plymån som också skapar hel liggyta utan skarvar. Tack vare den vilar du i många fall dubbelt så högt över sängens botten som i en ramsäng, vilket bidrar till att trycket på muskler och leder minskar vilket gör att din kropp får maximal avlastning och vila. En kontinentalsäng med två bottnar möjliggör också för individuell liggkomfort och enkel hantering vid inbärning och flytt. Komplettera gärna din kontinentalsäng med en snygg gavel och korta sängben för att förstärka helhetsintrycket i sovrummet.

 
 

Ramsängar

Vi har ramsängar i flera olika utföranden. En ramsäng, även kallad resårsäng, är något förenklat en "resårmadrass på ben” som även kan sättas i en sängram om så önskas. En ramsäng består av en träram och fjädrar som förslutits med samma tyg i ett stycke. Träramen gör också sängen kantförstärkt vilket gör den utmärkt att sitta på när vänner är över. Ramsängen är en flexibel sängtyp som kan anpassas efter flera olika behov: en lite bredare ramsäng passar utmärkt till singeln och två smala ramsängar kan enkelt skjutas ihop för att skapa en finfin dubbelsäng. Kom ihåg att prova ut en säng som passar just dina behov så får du se att du kommer sova gott om nätterna.

 
Ramsäng från Tempur i ett ljust beige sovrum
 
 
Ställbar säng från Carpe Diems beds i ett modern avskalat sovrum
 

Ställbara sängar

En ställbar säng är som flera sängar i en då de enkelt går att justera för avlasta olika kroppsdelar efter situation och behov. I våra ställbara sängar har du komforten som i en kontinentalsäng genom högt fjäderdjup, men också möjligheten att kunna ställa in huvud- och fotända efter just dig. Ligg ner, sitt upp eller hitta en avlastande position någonstans däremellan - allt med ett enkelt knapptryck. Att höja upp fotändan någon decimeter gör underverk för en trött ländrygg eller efter ett hårt benpass på gymmet. Huvudänden höjs med fördel upp lite när du är förkyld för att få lättare att andas. Eller bara för att njuta av en god bok såklart!

 
 

Visste du att?

Majoriteten av alla svenskar köper alldeles för hårda sängar för att man lever efter den gamla skrönan att ”hårt är bra för ryggen” en hård säng skapar bara tryck mot kroppen och stoppar blodcirkulationen. För optimal avlastning behöver din kropp en följsam säng.

 
 

Madrasser

Om du redan har en loftsäng eller en viss typ av sängram kan det räcka med att bara köpa en bra madrass som en resårmadrass eller skummadrass. I en resårmadrass sköter resårfjädrar viktfördelningen över hela madrassen som i kombination med ett lager skum ger ökad bekvämlighet och stabilitet. Skummadrasser består istället exempelvis minnesskum eller latex, som ger stöd och formar sig efter kroppens konturer. En madrass innehåller ingen träram och är därför ofta vändbar och flexibel. I Sverige bäddar vi i regel dessa madrasser med hjälp av en bäddmadrass på toppen vilket dels skyddar madrassen, gör det lättare att bädda och ökar ytkomforten.

 
Madrass i sängram från Carpe diem beds
 
 

Visste du att?

En zonindelad säng är optimal för dig som har problem med axlarna? Det innebär att man bygger sängen med en mjukare fjädring vid axelpartiet så att trycket minskar och du lättare kommer ner i sängen.

 

Utvalda sängar

 
 

Vilka sängstorlekar finns det?

Dina behov styr valet av säng och så även sängens storlek. Vi erbjuder en stor variation av storlekar och några av våra vanligaste mått är 90×200, 120×200 och 180×200. Nedan finner du samtliga sängstorlekar vi erbjuder:

 

Vad är viktigt att tänka på när man ska köpa säng?

Vilken säng som passar dig bäst beror på vilka behov du har, så börja fundera över vad som är viktigt för dig och hur du sover. För att sova gott är det viktigt att sängen är anpassad efter dig för att ge avlastning och stöd, vilket optimerar chanserna till återhämtning. Din kropp ska vila utan tryck och med kroppen i en position som låter musklerna slappna av. Kom också ihåg att bara för att en säng är skön att ligga i betyder inte det per automatik att den passar dig rent ergonomiskt. Ta därför hjälp av en sängexpert som kan guida dig rätt.

 

Hur ofta ska man byta säng?

En säng av hög kvalitet kan hålla i minst 20 år men i takt med att vi blir äldre och att våra kroppar förändras kan behovet se annorlunda ut än det gjorde för några år sedan. Därför är det viktigt att själv känna efter om det är dags att byta säng. Vaknar du till exempel upp stel i kroppen som försvinner när du klivit upp? Smärta i ländryggen är det tydligaste tecknet på att det är dags att investera i en ny säng. På grund av att våra kroppar ändrar sig med åldern finns det därför ingen bra riktlinje för hur ofta du behöver byta säng utan det är istället dina behov som styr när det är dags att uppdatera sängen.

 

Hur länge håller en säng?

Sängarna i vårt sortiment är byggda för att hålla i många år och anpassade för att klara hårt ställda krav på hållbarhet och kvalitet. Därför erbjuder de flesta av våra leverantörer garantier på upp till 25 år för att du ska kunna sova tryggt. För att komforten i sängen ska bibehållas under denna tiden är det viktigt att du också snurrar och vänder bäddmadrass, plymån och resårbotten med jämna mellanrum. Då nöts alla liggzoner i sängen jämnt och på så vis förlängs också sängens livslängd. Det är också viktigt att byta ut bäddmadrassen då och då för att få optimal komfort.

 

Vad kan man göra åt en för mjuk säng?

En säng blir mjukare med tiden, något som är viktigt att tänka på när du ska köpa en ny säng. För att behålla fastheten längre är det viktigt att frekvent vända på både säng och madrass för att fördela slitaget. Madrasser kan också bli mjukare om de utsätts för mycket fukt. Att lufttorka sängen ordentligt utan sängkläder och bäddmadrass då och då kan göra att sängen känns fastare.

Visste du förresten att det inte går att rädda en gammal säng med en ny bäddmadrass? Bäddmadrassen har ingen ergonomisk funktion utan styr bara ytkomforten. Om din säng är för mjuk så kommer en ny bäddmadrass att forma sig efter den och dina ryggbesvär kommer att bestå.

 

Hur tar jag bäst hand om min säng?

För att förlänga sängens livslängd och återge en del av volymen är det viktigt att rotera säng, mellanmadrass och bäddmadrass med jämna mellanrum. Skydda också bäddmadrassen med ett bäddmadrasskydd så håller du den fräsch samtidigt som du förlänger dess livslängd.

Ett annat effektivt sätt att hålla din säng fin längre är att addera en sängkappa eller kantklädsel. Det skyddar din säng från smuts och fläckar. Sängen bör även impregneras med textilimpregnering och eventuella fläckar som uppstår rengörs med textilrengöring. 

 
 

Aktuella kampanjer & kampanjsängar till bra pris

Letar du efter en bra säng eller något annat till ditt sovrum? Passa på och ta del av alla våra fina kampanjer på sängar, sängtillbehör och annat som kan göra din säng till hemmets härligaste plats.