LEXINGTON

TILLBEHÖR FRÅN LEXINGTON

HANDDUKAR

PÅSLAKAN

MORGONROCKAR

ÖRNGOTT

PRYDNADSKUDDAR

ÖVERKAST

OM LEXINGTON

ETT VARUMÄRKE ATT RÄKNA MED

Den som har god kännedom om hemtextilier av hög kvalitet vet att svenska Lexington är ett varumärke att räkna med. Sedan företaget grundades 1997 har de utvecklat hemtextilier till köket, badrummet och sovrummet. En populär klädkollektion för både män och kvinnor gör dessutom succé världen över – ännu ett bevis för att det rör sig om ett kreativt livsstilsföretag med ett brett produktsortiment. Lexingtons klassiska design, med inspiration tagen från den amerikanska östkusten, har hjälpt dem ta världen med storm. Inte mindre än fyra olika kollektioner utkommer varje år och går hand i hand med den rådande årstiden. Textilierna andas kvalitet och kombinationen av färg, mönster, textur och känsla gör sig fantastiskt bra i vardagsrummet, badrummet och – till vår stora glädje – sovrummet.

Lexington

RÖTTERNA I AMERIKANSKA ÖSTKUSTEN

Lexingtons klassiska design, med inspiration tagen från den amerikanska östkusten, har hjälpt dem ta världen med storm. Inte mindre än fyra olika kollektioner utkommer varje år och går hand i hand med den rådande årstiden. Textilierna andas kvalitet och kombinationen av färg, mönster, textur och känsla gör sig fantastiskt bra i vardagsrummet, badrummet och – till vår stora glädje – sovrummet.

VÄGEN MOT HÖG KVALITET

I grunden baserar sig Lexingtons produkter på naturmaterial. Flera av produkterna är baserade på fiberråvara som spinns och sedan vävs, alternativt stickas, till tyg. Tyget sys sedan till textilprodukter eller klädesplagg. Eftersom kvalitet är i fokus, och företaget vill leverera en jämn och hög kvalitet på produkterna, så är produktionsenheterna spridda över flera länder och enheter.

FRÅN HANDPLOCKADE LEVERANTÖRER

Företaget samarbetar med de leverantörer som kan garantera de materialkvaliteter som Lexington eftersträvar. En stor del av produktionen både inom hem- och klädkollektionerna sker i Europa, speciellt i Portugal och Turkiet. Den europeiska produktionen innebär effektiva ledtider i alla delar av värdekedjan. Lexington har även leverantörer i Indien, Indonesien och Kina.

VAD SÄGER VÅRA KUNDERSOVA - STOLT ÅTERFÖRSÄLJARE

På SOVA erbjuder vi en mängd sängkläder och badrumsattiraljer från Lexington. Fräscha bomullshanddukar i ett stort antal mjuka färger delar plats med härligt svala sänglinnen och klassiskt mönstrade påslakan. Med sin fina balans mellan kvalitet, känsla och pris är Lexington ett gott sällskap i vårt sortiment.