5 sovrumstrender att ha koll på under 2019

Sovrumstrender

Att sova gott om natten 2019 handlar inte bara om att gå och lägga sig med ett gott klimatsamvete. Vi måste helt enkelt sova bättre för att orka mer och flera trendrapporter sätter nu ljuset på sömnen och sovrummet på ett nytt sätt.

1. TEXTILIER OCH TEXTURER

Aldrig någonsin har vi boat in oss på det här viset. Om man tidigare talade om att ”skapa hotellkänsla i sovrummet med hjälp av gardiner i dubbla lager” pratar vi nu om om ytterligare en nivå på boandet. Texturer är viktiga och spännande: vi kombinerar gärna grovt linne med mjuk sammet och glänsande satin. Stoppade möbler hör också till, med mjuka sänggavlar, taburetter och fåtöljer.

2. NEUTRALER

I hemmets övriga rum är det just nu fritt fram för massor av färg i klatschiga möten. Parallellt finns naturtrenden, och när vi talar färger är det denna som klär sovrummet bäst. De gråbeiga tonerna får liv genom kombinationer som går ton i ton och olika material och strukturer.

3. ABSTRAKTA MÖNSTER

Enfärgat har varit hetast i sängen på senare år och när vi nu ser mönster igen är de ytterst diskreta och inspirerade av naturen. Dimma, moln, havets vågor – taktila mönster som mer tolkar än avbildar ger sovrummet ännu mera ro. Det är nästan så att vi hör vågskvalpet när vi kryper ner mellan de dimblå linnelagren.

4. ROSA SOVRUMSTRENDER

Rosa är den äldsta färgen på vår planet, den hittades i en sten för många tusen år sedan. Så glöm bubbelgums- och prinsessreferenser: rosa är en grundad jordton och den är hetast av alla färger 2019. Den nya rosa är en mogen färg och låter sig gärna kombineras med terrakotta och ockra. Tänk soluppgång över Marockos öken och du hittar rätt.

5. ETT VITT SOVRUM

Det avskalade vita sovrummet hyllas i sammanhang där vi pratar om vikten av en ostörd sömn av hög kvalitet. Men ordet ”vitt” syftar också på en utveckling som syns över hela västvärlden. Undersökning efter undersökning visar att samlivet hamnat på sparlåga. Kanske kommer de stora dubbelsängarna att åka ut härnäst och ge plats för puritanska tvillingsängar. Kanske är det dags att göra sig redo för separata sovrum 2020, men det hoppas vi inte riktig på väl?