Rätt säng ger bättre sömn

rätt säng

Har sängen inverkan på hur vi sover och därmed mår? Läs mer här.

Visste du att vi spenderar nästan en tredjedel av ditt liv i sängen? De flesta av oss har dessutom en hektisk vardag där vi kämpar med att få ihop livspusslet samtidigt som vi alltmer är uppkopplade. Men vi är mer än någonsin medvetna om att en god hälsa och bra återhämtning hänger ihop för att vi ska orka. Var därför snäll mot dig själv och investera i en bra säng som du sover skönt i – det kan göra stor skillnad för ditt allmänna välmående!

Pris och komfort hänger naturligtvis ihop vid val av säng.

Utbudet av sängar kan upplevas vara oändligt – men det är inte alltid så att en dyr säng passar dig bäst.

– Det viktigaste är att du väljer en säng som passar dig. Det ska kännas som att du ligger i och inte på sängen. Vilken säng som är bäst för dig beror på hur du sover och är byggd, säger Emma Bergkvist, informationsansvarig hos SOVA.

I SOVA-butikerna erbjuds experthjälp om du går i tankarna att köpa en ny säng. Som kund behöver du alltså inte sätta dig in i fjädringar och fasthet i madrasser, utan kan lugnt bara låta dig guidas av personalen.

– Vi lägger mycket resurser på att utbilda oss så att vi snabbt kan presentera olika alternativ både beroende på prisklass och önskemål av material. Genom att ställa rätt frågor till kunden kan vi ta fram de bästa alternativen för just den kunden. Det enda våra kunder behöver tänka på är att avsätta tid för att komma hit, säger Emma Bergkvist.

En generell uppfattning bland sängköpare är att man tror att man ska ha en fast säng. Men det är långt ifrån alla som sover gott på en fast madrass.

– Det har som sagt med kroppsbyggnad att göra vilken fasthet sängen bör ha för att passa dig. Har du en för hård säng belastas kroppen med tryck. Under sömnen skickas då signaler till kroppen att vända på sig. Resultatet blir att sömncykeln påverkas och sömnkvaliteten blir sämre, säger Emma Bergkvist.