Köpa säng online? Det här bör du tänka på

Köpa säng online

Idag gör vi allt fler av våra köp online. Det är förstås otroligt bekvämt att kunna beställa det vi behöver hemma i soffan och sedan få det levererad till dörren. Och kan vi samtidigt få varan på kampanj med förmånliga online-rabatter blir det såklart extra lockande. Men frågan är om det alltid är en bra affär i slutändan – särskilt när det gäller en så viktig sak som en god natts sömn.

En bra säng är utan tvekan en god investering. Inte minst i ditt välbefinnande – att sova gott och vakna utvilad till både kropp och själ leder till bättre livskvalitet. Och så håller en bra säng i många år.

Idag finns det finns många nätbutiker där du kan köpa säng – ofta till bra pris och med snygga bilder. Är du helt säker på vilken säng du vill ha är det förstås ett bekvämt sätt att köpa säng online. Men det finns några saker att tänka på innan du klickar på köp-knappen.

KOLLA SAJTEN

Det finns både seriösa och oseriösa aktörer på nätet. Kontrollera omdömen och titta efter eventuella anmälningar. Är det en kedja som varit med länge och även har fysiska butiker, så är det ett gott tecken.

LÄS PÅ

Kontinentalsäng, resårbotten, plymå, avlastningszoner, pocket … det finns många begrepp i sängvärlden och det är lätt att gå vilse utan kunskap. Ta reda på så mycket fakta du kan innan du slår till.

KÖPA SÄNG ONLINE? LUSLÄS VILLKOREN

En säng är en stor sak att skicka och skicka tillbaka. Kolla därför noggrant upp vilka villkor för frakt och returfrakt som gäller – dåliga villkor kan bli både dyrt och krångligt.

BETALA MED KREDITKORT

Väljer du att betala med ett kreditkort får du ett extra skydd genom att köpet då även omfattas av konsumentkreditlagen. Om till exempel varan inte levereras inom avtalad tid kan du även vända dig till kreditgivaren, det vill säga kortutgivaren (banken) med dina anspråk.

Det är förstås jättesvårt att föreställa sig hur en säng kommer att kännas utan att prova den först. Ja, i princip omöjligt eftersom sängar passar olika bra för olika personer. Så därför är det säkraste rådet för att lyckas med sängköpet att prova den innan du köper. Helst hos någon som verkligen kan sängar. SOVA har över 30 år i branschen, med erfarna sängrådgivare som guidar dig genom köpet enligt en alldeles egen metod i fyra steg: funktion, känsla, design och kvalitet. Men då måste du såklart ta dig ur soffan och besöka en av våra butiker (du kan såklart boka ditt sängbesök hemifrån på sajten). Å andra sidan ökar det chansen att du faktiskt investerar in något du kommer att trivas med i många år framöver.