An Image

Hitta rätt bäddmadrass för dig med vår guide

Bäddmadrassen underlättar inte bara vid bäddning, den tillför extra komfort till sängen när du sover och fungerar som ett skydd för själva sängen mot damm och smuts. En bäddmadrass är dessutom enkel att ta bort för vädring och förlänger sängens livslängd. Det finns en rad olika bäddmadrasser att välja på och valet görs beroende på behov och preferenser. Det är dock viktigt att tänka på att en bäddmadrass aldrig kan rädda en sliten säng men den kan bidra med komfort och en extra skön känsla till sängen.

An Image

Bäddmadrasser för alla sängar & behov

Rätt bäddmadrass ger både ökad komfort, bättre ergonomi i sängen och hjälper även till att reglera temperaturen under natten. En behaglig temperatur ger rätt förutsättningar för god sömn och är lika viktigt som att se till att ryggraden behåller sitt naturliga läge. Det finns en rad olika typer av bäddmadrasser att välja på och valet görs beroende på bland annat kroppsform, sovställningar, om du vill ha temperaturreglerande eller tryckavlastande variant.

När ska man byta bäddmadrass?

Generellt brukar vi rekommendera att byta bäddmadrass efter 5-7 år, vissa madrasser håller längre och vissa kortare baserat på slitage. Vill du veta om det är dags att byta din bäddmadrass? Ta bort bäddmadrassen från sängen och bädda direkt på madrassen, känns sängen mer som den var du köpte den är det troligtvis dags att byta ut bäddmadrassen.

An Image

Rätt storlek på bäddmadrass för just din säng

Bäddmadrasser finns för samtliga sängstorlekar, för enkelsängar från 80x200 cm, upp till den största dubbelsängen på 210x210 cm. Det går givetvis även utmärkt att ta två mindre bäddmadrasser till en dubbelsäng. Då finns även möjlighet att välja två madrasser med olika egenskaper, vilket är perfekt om ni sover två i samma säng men föredrar olika känsla och komfort. Nedan finner du alla storlekar vi erbjuder:

80×200 90×200 105×200 120×200 140×200 160×200 180×200 210×200

80×210 90×210 105×210 120×210 140×210 160×210 180×210 210×210

Har du köpt ny säng? Kom ihåg att byta ut bäddmadrassen!

Genom att byta bäddmadrass till din nya säng garanterar du att du inte för med dig smuts och andra partiklar från din gamla säng till din nya. Men än viktigare är att du får en madrass anpassad efter hur du sover och din nya sängs fasthet vilket ger skönare sömn.

An Image

Ge din bäddmadrass längre livslängd med våra skötselråd

För att vara säker på att din bäddmadrass kommer erbjuda många sköna timmars sängkomfort är det viktigt att ta hand om den på rätt sätt. För att inte tappa för mycket att av bäddmadrassens ursprungliga form är det viktigt att minst en gång i halvåret vända på bäddmadrassen för att jämna ut belastningen och slitaget på den. Dammsug även bäddmadrassen regelbundet så håller du borta kvalster, damm och hår. Tänk på att dammsuga den på båda sidor och att några gånger per år vädra den.

För att ytterligare förlänga livslängden på din bäddmadrass rekommenderar vi att komplettera med ett bäddmadrasskydd som skyddar mot slitage, smuts och fläckar. De är även enkla att ta av och tvätta med jämna mellanrum.

Kom in och provligg bäddmadrasser i våra butiker!

I våra butiker hittar du ett stort utbud av bäddmadrasser från ledande varumärken. Här hjälper våra duktiga sängrådgivare dig att hitta rätt bäddmadrass som passar både dig och din säng. Välkommen in!

An Image

Sköna underlakan för extra komfort

Komplettera din nya bäddmadrass med sköna underlakan som ger extra komfort så att du kan sova extra gott. Få saker är så härligt som att bädda ner sig i en nybäddad säng med nytvättade sängkläder som känns otroligt skönt mot huden. Upptäck hela vårt sortiment av underlakan från ledande leverantörer som Lexington, Mille Notti, Himla och Ogland.

Bäddmadrassguide

Bäddmadrasser för dig som lätt blir varm

Blir du ofta varm när du sover passar bäddmadrasser i naturmaterial som bomull, ull och tagel. Det ger en skön och ventilerande känsla för ett behagligt sovklimat. Du kan även välja bäddmadrasser med perforerad latexkärna som transporterar bort fukt och värme för en extra sval effekt.


Exempel på madrasser som passar dig:

Hästens BJX Bäddmadrass

Carpe Diem Beds Luxury Bäddmadrass

Viking BLU Bäddmadrass

Bäddmadrasser för dig som fryser ibland

Om du fryser ibland är en vändbar bäddmadrass med sidor med olika egenskaper optimal. Det ger dig en flexibel bäddmadrass med olika material på respektive sida där den ena är för de varmare årstiderna och den andra för de kallare, så vänder du enkelt vid behov.


Exempel på madrasser som passar dig:

Carpe Diem Beds Luxury Bäddmadrass

Viking BLU Bäddmadrass

Tempur 2-side Topper Bäddmadrass

Jensen Sleep I Bäddmadrass

Bäddmadrass för dig som lätt fryser

Fryser du lätt, välj en extra tjock modell i värmande material. Du kan även välja en lyxig bäddmadrass fylld med dun som ger dig dunets både värmande och ventilerande egenskaper.


Exempel på madrasser som passar dig:

Jensen Starrose Bäddmadrass

Mille Notti Featherbed Bäddmadrass

Bäddmadrass för dig som vill ha det extra mjukt

Vill du ha en extra mjuk och omfamnande känsla när du sover är en mjuk bäddmadrass fylld med dun något för dig. Det ger en riktigt lyxig och mysig känsla. Du kan även välja en extra tjock bäddmadrass med mjuk fyllning.


Exempel på madrasser som passar dig:

Ekens Softex Trens Bäddmadrass

24SJU BM3 Bäddmadrass

Mille Notti Featherbed Bäddmadrass

Bäddmadrass för dig som behöver extra stöd

Behöver du extra stöd när du sover är en extra hög bäddmadrass med en stödjande känsla valet för dig. Satsa till exempel på en modell stoppad med memory foam för att uppleva tryckavlastning och stöd av högsta möjliga kvalitet.


Exempel på madrasser som passar dig:

Tempur 2-side Topper Bäddmadrass

Bäddmadrass för dig med ryggproblem

Lider du av ryggproblem och smärtor i kroppen är det extra viktigt för dig att hitta en bäddmadrass som ger rätt stöd på rätt ställen. Men tänk på att det alltid är sängen som gör störst skillnad därför är det viktigt att du sover i en bra säng som är anpassad efter hur du sover.