An Image

Hitta rätt kudde för dig med vår kuddguide

Valet av kudde påverkar i hög grad kvaliteten på din sömn och kan faktiskt avgöra hur bekväm du känner dig i sängen eller om det är svårt att hitta en skön sovposition. Det finns några viktiga saker att ta i beaktning rörande valet av kudde. Bland annat vilken sovställning du har och vilket fyllnadsmaterial du föredrar och som passar dig. Sängens fasthet kan också påverka vilken kudde som passar dig bäst. I vår kuddguide går vi igenom allting du behöver veta inför ditt kuddköp för att få ut det mesta av din sömn!

An Image

Dunkudde, fiberkudde eller Tempurkudde?

Det finns en mängd kuddtyper, alla med fantastiska egenskaper. Naturmaterialet dun är otroligt mjukt med mycket goda andningsegenskaper, vilket gör att dunkuddar inte bidrar till att du blir varm och svettig om huvudet. Fiberkuddar är ett prisvärt och hygieniskt alternativ som passar extra bra för allergiker. Den håller formen och absorberar varken fukt eller lukt. Söker du istället något mer stabilt hittar du ergonomiska Tempurkuddar som formar sig efter huvud, hals och nacke för att ge oslagbart stöd vid vila. Ett annat alternativ är silkeskuddar som har en tempererande effekt, ett lyxigt och hygieniskt kuddval som inte kommer göra dig besviken.

Har du köpt ny säng? Kom ihåg att byta ut kuddarna!

Med nya kuddar garanterar du att du inte för mig dig smuts och andra partiklar från din gamla säng till din nya. Men än viktigare är att du får kuddar anpassade efter hur du sover och din nya sängs fasthet vilket ger skönare sömn.

An Image

Sköna kuddar anpassade efter ditt sätt att sova

En kudde ska främja din sovställning, men vilken sovställning har du egentligen? Generellt brukar man skilja på rygg-, sido- och magsovare baserat på vilken sovställning man oftast väljer. Våra dunkuddar delas in i tre höjdkategorier: låg, mellanhög och hög. Vilken kategori som passar dig bäst beror mycket på din sovställning, oftast behöver de som sover på mage eller rygg en lägre kudde, medan de som sover på sidan oftast behöver en högre modell. Samma princip gäller även för andra typer av kuddar, en del fiberkuddar kan dessutom justeras i höjd efter behov!

Vi har mängder av kuddar i butik, kom in och provligg!

I våra butiker hittar du sköna kuddar från ledande varumärken som bland annat Engmo Dun, Tempur, Hästens, och Norsk Dun. Här hjälper våra sängrådgivare dig att hitta rätt kudde som passar både dig och din säng. Välkommen in!

An Image

Sköna örngott för extra komfort

Ett snyggt örngott kompletterar inte bara bäddningen utan kan även ge extra komfort. Få saker slår känslan av att bädda ner sig i en skön säng med nytvättade sängkläder. Det finns även sängkläder som silkesörngott som inte bara hjälper dig sova gott utan även har fantastiska egenskaper för både hud och hår. Upptäck hela vårt sortiment av örngott från leverantörer som Lexington, Mille Notti, Himla och Ogland.

An Image

Härliga påslakan för extra komfort

Få saker är så härligt som att bädda ner sig i en nybäddad säng med nytvättade sängkläder som frasar och känns otroligt skönt mot huden. Ett snyggt påslakan som matchar sovrummet är inte bara vackert att se på utan skapar också en känsla av lugn som behövs för att vi ska sova extra gott. Upptäck hela vårt sortiment av påslakan från leverantörer som Lexington, Mille Notti, Himla och Ogland.

Kuddguide

För dig som sover på mage

Brukar du sova på mage behöver du en mjuk och lägre kudde. Den innehåller mindre fyllning, vilket avlastar trycket på halsen och ser till att huvudet och nacken vilar i rätt i relation till ryggraden när du sover.

För dig som sover på sidan

För sidosovare är det viktigt att ha en hög och tämligen fast kudde med stabil fyllning som gör att axeln sjunker ner ordentligt i sängen samtidigt som huvudet och nacken får fullt stöd utan att falla.

För dig som sover på rygg

Ryggsovare bör välja en medelhög kudde med tillräckligt med nackstöd för att hålla kotorna i rätt läge för avslappning. Ergonomiska kuddar som Tempurkuddar är passade och ger extra stöd under nacken för optimalt stöd

För dig med nackbesvär

Ergonomiska funktionskuddar som Tempurkuddar lämpar sig bra för dig med nackbesvär som behöver extra mycket stöd och tryckavlastning. Ett bra stöd under huvud och nacke gör att musklerna kan slappna av.