An Image

Höj & sänkbar säng – många möjligheter

En ställbar säng ger möjligheten att avlasta olika kroppsdelar efter behov. Att vila eller att sova på rygg med benen högre avlastar ryggen vilket naturligtvis är viktigt för alla, men speciellt om man har besvär från ryggen. Att ha fotändan högt hela natten är inga problem, antingen höjer man lite mer och blir sovande på rygg hela natten eller höjer man lite mindre i fotändan och kan ändå välja att ligga på sida utan att det blir negativt för ryggen. Prata med en sängexpert och prova gärna en ställbar säng i butik för att se om det är något för dig.

An Image

Flexibelt med ställbar säng

En ställbar säng är som flera sängar i en då den enkelt går att justera för att avlasta olika kroppsdelar efter situation och behov. I våra ställbara sängar har du komforten som i en kontinentalsäng genom högt fjäderdjup, men också möjligheten att kunna ställa in huvud- och fotända efter just dig. Ligg ner, sitt upp eller hitta en avlastande position någonstans däremellan - hitta rätt för dig enkelt med medföljande trådlös fjärrkontroll eller genom en app i mobilen. Att höja upp fotändan någon decimeter gör underverk för en trött ländrygg eller efter ett hårt benpass på gymmet. Huvudänden höjs med fördel upp lite när du är förkyld för att få lättare att andas. Eller bara för att njuta av en god bok såklart!

An Image

Läs vad våra kunder som provat ställbar säng har att säga

”Varför skulle jag ha en ställbar säng? Jag sitter sällan i sängen och jobbar, jag har inga ryggproblem och sover jättegott i min vanliga säng. Då behöver jag ju ingen ställbar. Eller? Visst, nu när jag ammar vore det ju guld värt att snabbt kunna ändra ställning. Och min man ligger ju i och för sig ofta och läser på kvällen – med ett par kuddar uppallade bakom sig. Som han ändrar och fixar med hela tiden för att det ska vara bekvämt. Ok, när minste sonen var förkyld senast så funkade det ju sådär att palla upp sängen på manuell väg… Förutom det sover vi ju bra. Visst, jag vrider och vänder mig en del – men det gör väl alla? Man behöver ju hitta en ny skön ställning efter ett tag? När jag stukade foten för ett halvår sedan hade det kanske varit toppen om jag på ett enkelt sätt hade kunnat ha den lite i högläge när jag sov, det bultade och sprängde rätt ordentligt i den och att ha kuddar under bäddmadrassen blev inte jättebra.. Och jag läste faktiskt någonstans att det var bra för blodcirkulationen att höja fotändan lite. Kanske hade det underlättat för mina frusna fötter och jag hade kunnat skippa dunsockarna om natten…?"

Boka en ställbar sängprovning

Har du också föreställningen om att en ställbar säng inte behövs? Många av våra kunder som resonerat så, har ändrat uppfattning helt efter att ha testat en höj- och sänkbar säng. Kom in och prova och upplev skillnaden du också!

An Image

Vad kan då sängen ha för betydelse?

Viktigt att känna till är att sängen varken läker eller försämrar kroppen, men den kan förbättra din återhämtning. Ont i ryggen eller ej, det är alltid viktigt att du sover bra. Sover du för lite eller i en säng som inte ger dig de bästa förutsättningarna hämmas återhämtningen och du hamnar snabbt i en negativ spiral. Om du anstränger ryggen under dagen, är det extra viktigt att den får återhämta sig och musklerna avlastas nattetid. Där kan sängen göra skillnad. 

Det är väldigt viktigt att du ligger i en bra position där din kropp får både stöd och avlastning. Hur hittar man då rätt säng där man uppnår detta? Ja, eftersom vi alla är olika både till kroppsform, vikt, längd, sovställning m.m så behövs ett bra och brett utbud att välja bland. Sängen ska passa dig, inte tvärtom. Så ta dig tid att prova, testa att byta ställning, testa olika sängmärken – och be om tips och råd från en sängexpert.

Har du ont i ryggen kan det även vara en utmaning att komma i och ur sängen. Vårt tips är då dels att sätta höga ben på din din säng men även att investera i en högre sängmodell eller än hellre en ställbar säng som hjälper dig upp på morgonen.