An Image

Så undviker du felköp i sängbutiken

Att köpa ny säng är en stor investering som förväntas hålla i många år framöver. Därför kan det också kännas lite nervöst att fatta beslutet. Så vad ska man tänka på för att drömsängen ska förvandlas till verklighet?

An Image

Vikten av att ta hjälp 

Idag är vi mer välinformerade än någonsin och många har läst mycket på nätet och jämfört olika alternativ redan innan de besöker butiken. Men att köpa säng är ett stort beslut och därför är det viktigt att prata med en certifierad sängexpert i butiken för att det ska bli rätt, och framförallt för att få hjälp att testa flera olika sängar!

An Image

Kommunicera vad som är viktigt för dig 

Diskutera dina förväntningar på komfort och design med butikspersonalen. Om du har problem med rygg eller nacke, var tydlig med det. Sängens utseende är också något som blivit allt viktigare för många, har du preferenser är det bra att nämna det tidigt.

SOVAs Sängskola

Hur hittar man rätt säng för en själv och när vet man egentligen att det är dags att byta? Det och mycket mer hittar du här i SOVAs sängskola.

An Image

Det vanligaste misstagen när man köper säng

Det absolut vanligaste misstaget är att köpa en för hård säng. Det finns en vanlig uppfattning om att det är bra att sova på hårt underlag när man har ont i ryggen. Men det stämmer inte riktigt. En annan fallgrop är att man vill att den nya sängen ska kännas exakt som den gamla. Men den kanske har hängt med i 20 år och ger troligtvis inte samma stöd som tidigare. Dessutom har det ju hänt en del i sängteknologin sedan dess. 

An Image

Bästa tipsen för att undvika att det blir fel 

Ta hjälp av kunnig och utbildad personal – och prova många olika sängar från olika tillverkare med olika konstruktioner. En bra säng ska minimera trycket mot kroppen och ge stöd. Prova att slappna av och känna efter var du behöver mest stöd. En erfaren säljare kan också se hur du ligger i sängen och ge råd om vilken typ av säng som ger bäst stöd för just dig.

Ett annat råd är att försöka fatta beslut i butiken. Det är nästan omöjligt att gå hem och fundera på saken när man ska köpa säng, det går fort att glömma hur sängen kändes.

An Image

Hur gör man som par med olika sängpreferenser? 

Det går utmärkt att välja olika fasthet på madrasserna för var och en. Och även en säng med hel madrass kan fås med olika fjädring på vardera sidan, allt efter kundernas behov och önskemål. Och när det gäller olika smak på designen? Ja, då får man väl göra som med allt annat i en relation – försöka kompromissa.

Få personlig hjälp av våra sängexperter

Boka en sängprovning för att få personlig vägledning och hjälp från våra sängexperter. Vi finns här för att göra din sängköpsupplevelse så smidig och anpassad som möjligt.