Hitta din perfekta extrasäng

Är du också trött på att blåsa upp luftmadrasser och inte kunna erbjuda dina nattgäster riktigt skön sömn? Med en extra gästsäng slipper oroa dig för att det finns tillräckligt med med sovplatser och du kan vara trygg med att både vänner och familj på besök får njuta av en god natts sömn. Här tipsar vi om sköna sängar för en rimlig peng som passar bra att ställa ut i gästrummet. Ta även del av bra saker att tänka på när du ska välja extrasäng. Har du inte plats kan istället en bäddsoffa eller bäddfåtölj vara ett både praktiskt och snyggt alternativ.

Visste du att?

Om dina nattgäster vrider och vänder på sig mycket när de sover är det ofta kroppens sätt att tala om för dem att sängen stör deras sömn. Därför är det viktigt att erbjuda goda sömnmöjligheter för dina gäster med sköna gästsängar.

Gästsängar i storlekar som passar alla rum

Gästsängar kommer i en uppsjö av storlekar, och storleken på gästsängen baseras självklart på rummets storlek, ett mindre rum kräver också en mindre säng. De vanligaste storlekarna är 90x200, 120x200, 160x200 samt 180x200. Vi brukar säga att en extrasäng 120x200 kan fungera som dubbel gästsäng en natt då och då men för en skönare sömn rekommenderar vi minst 160x200 om två vuxna personer ska sova i den. Har du ett större rum eller tillräckligt med yta är ett annat bra tips istället att investera i två enkelsängar. Det ger garanterat skön sömn för en person, funkar bra om två gäster inte vill sova i samma säng och går alltid att flytta ihop till en dubbelsäng och fästa med sängklämmor om dina nattgäster önskar.

Komplett madrass som extrasäng

Har du kanske en sängram stående hemma eller vill köpa en ny sängram hos oss? Då kan det räcka med att köpa en ny madrass eller resårmadrass och använda den som extrasäng. Madrasser kommer i en mängd storlekar som gör att du kan skapa smarta lösningar för platsbyggda utrymmen så som våningssängar, alkover och utdragssängar. Ett diskret och utrymmeseffektivt sätt att installera en extrasäng som kan fällas upp mot en vägg och kan fungera både som hylla eller till och med matbord när den inte används. Komplettera med en passande bäddmadrass för extra komfort och glöm inte bort bäddmadrasskyddet.

Upptäck vårt breda sortiment i våra butiker

I våra butiker hittar du ett brett sortiment av bra sängar i alla prisklasser från ledande varumärken som passar utmärkt som extrasängar. Här hjälper våra kunniga sängrådgivare dig att hitta rätt extrasäng som passar just i ditt hem. Välkommen in!