Säger sovställningen något om er relation?

Sovställning

Skeden, Jakten eller Trasslet – vilken sovställning har ni?

Sover ni i skeden, tätt ihopslingrade eller vända från varandra? Ovetenskapliga studier gör gällande att hur vi sover säger en del om vår relation.

Vad tycker du, kan det ligga något i det? : )

  1. Skeden – en av er ligger med ryggen mot den andres mage. Betydelse: signalerar både förtroende, sex och sårbarhet. Partnern som ligger bakom tar ett beskyddande ansvar.
  2. Jakten – liknar Skeden ovan, men den en av er har glidit mot sängkanten och den andre flyttat efter. Betydelse: kan vara flera. Dels kan den flyttande personen vilja bli jagad, dels kan han/hon vilja ha eget utrymme.
  3. Trassel – ni ligger sammantrasslade vända mot varandra. Betydelse: en väldigt intim position, typisk för nyförälskade. Kan ses som romantiskt men på samma sätt signalera ett för högt beroende av varandra.
  4. Den upplösta knuten – en utveckling av ”Trasslet” – där ni efter att ha legat sammantrasslade efter en stund lösgör er för att sova en bit ifrån varandra. Betydelse: en väldigt stark relation. Att ni både kan växla mellan intimitet och oberoende erbjuder det bästa av två världar.
  5. Frihetsälskarna – ni ligger separerade med ryggarna vända mot varandra. Vanlig i relationer – enligt studier sover över en fjärdedel av alla par såhär. Betydelse: ser kanske inte ut som den mest romantiska, men behöver inte alls vara ett tecken på en sval relation utan beroende på vad som händer i övrigt, vara tecken på såväl närhet som självständighet.
  6. Ryggkyssarna – som de frihetsälskande, men med ryggar eller rumpor som nuddar varandras. Betydelse: ett tecken på en trygg relation, men ni har troligen inte varit tillsammans så länge.
  7. Kelgrisarna – en innerlig ställning där benen är hopslingrade och den ena parten vilar sitt huvud mot den andras bröst. Betydelse: en beskyddande position som utstrålar omhändertagande och tillit.
  8. Benkramarna – ni har fysisk kontakt genom ben eller fötter. Betydelse: Att din partner tåflirtar med dig eller låter sitt ben vila på ditt är ett sätt att söka känslomässig eller sexuell kontakt. Även ett tecken på att din partner inte kan få nog av din närhet – ens i sömnen.
  9. Belamraren – en av er brer ut sig över hela sängen, medan den andra förpassas dit där plats finns. Betydelse: Ett tecken på dominans från den enas sida. Relationens roller behöver diskuteras.