Ekens - Handgjorda sängar & tidlös design från Sverige

Ekens har byggt sängar sedan 1938. Redan då var deras vision att skapa den perfekta platsen för andra människors drömmar. Med modernt tidlös design, individuellt anpassad komfort och kvalitet präglad av svenska hantverkstraditioner, erbjuder en säng från Ekens kvalitet och komfort utöver det vanliga. Men också en perfekt plats för både sköna och storslagna drömmar.

En säng från Ekens förverkligar drömmen om den perfekta sängen

Ekens erbjuder ett brett urval av stilsäkra kvalitetssängar som är byggda för hand i Sverige. Sängarna har en tidlös och exklusiv design med en naturlig elegans som sätter sin unika prägel på sovrummet. Den svenska designen i kombination med enastående individuellt anpassad komfort och rätt pris har gjort Ekens sängar omåttligt populära.

Snygga tillbehör till din Ekens säng

I Ekens breda sortiment finner du även stilrena tillbehör till din säng som matchande sänggavel, bäddmadrass för ökad komfort och snygga sängben som gör det möjligt för dig att välja precis det uttryck och den känsla du vill ha i ditt sovrum.

Garanterad kvalitet

En säng från Ekens är byggd för att hålla - därför kommer alla sängar med en garanti på ram och fjäderbrott på hela 20 år. Alla ställbara sängar kommer med en motorgaranti på 5 år.

Genuint svenskt hantverk

Alla Ekens sängar tillverkas för hand i Sverige av erfarna sängbyggare och alltid i enlighet med svenska kvalitetsmedvetna hantverkstraditioner.

Hög kvalitet & låg miljöpåverkan

Hela Ekens tillverkningsprocess är certifierad enligt både ISO 9001 och ISO 14001 för att garantera att din säng både har hög kvalitet och låg miljöpåverkan.

OEKO-TEX®

Alla tyger som Ekens använder till sina sängar är godkända av OEKO-TEX®, ett oberoende globalt test- och certifieringssystem för textilier.

Stommar av FSC®-märkt trä

FSC® står för hållbart och kontrollerat skogsbruk. Alla Ekens trästommar är byggda med FSC®-märkt trä (FSC-C120449).

SOVA - Stolt återförsäljare av Ekens