FUNKTION

På natten behöver din kropp vila. En ergonomiskt riktig säng ger din kropp stöd på rätt ställen, så dina muskler får avlastning och kan återhämta sig. Vilken säng som är bäst för just dig beror alltså på hur din kropp ser ut och vilken sovställning du föredrar. Det viktigaste är att sängen matchar dig.

SÄNGEN PÅVERKAR DIN SOVSTÄLLNING

Värk i nacken, ryggen eller axeln?
Det kan bero på nedan faktorer:

FÖR MJUK SÄNG

I en säng som är för mjuk får din kropp inte tillräckligt med stöd. Din ryggrad och dina leder belastas ojämnt och du byter ställning ofta, detta kan störa din nattsömn.

FÖR HÅRD SÄNG

I en för hård säng får du tryck på axlar och höfter samtidigt som stödet för ländrygg och midja uteblir. Resultatet blir att du stör sömnen när du behöver vända dig oftare och din rygg får inte samma

RÄTT SOVSTÄLLNING

I rätt säng, får din kropp stöd och avlastning och din din ryggrad får vila i en avlastande position.

TRE TYPER AV SÄNGAR

Vilken passar dig bäst?

KONTINENTALSÄNG
Högre sängmodell med tre madrasslager

  • Ger ett lyxigare och mer ombonat intryck
  • Samverkande fjädring i botten och mittendel för ökad komfort och bättre följsamhet
  • Hel bäddmadrass utan skarv i mitten

RAMSÄNG
Klassisk sängtyp och enkel att kombinera

  • Placera i sängram eller fristående på ben
  • Smidig design, lätt att flytta runt
  • Hög komfort och mycket prisvärd

STÄLLBAR SÄNG
Flexibel säng med många möjligheter

  • Höj och sänkbar huvud- och fotända
  • Perfekt för dig som ofta läser eller tittar på TV i sängen
  • Hjälp att ta sig i och ur sängen

HUR GÅR EN SÄNGPROVNING TILL?

KÄNN SKILLNADEN

Här visar vi tydligt hur sängen ska bete sig för att ge er optimal ergonomi och komfort och hur ni känner skillnad på säng och säng. Vi visar hur det ska kännas efter att axelparti och höfter får avlastning och att midja och ländrygg får stöd. Sen återstår bara att hitta den känsla och komfort som du gillar bäst.

BRA FÖR BÅDA

De flesta av våra dubbelsängar går att få i olika fastheter, vilket gör att du och din partner får individuellt utvalda delar av sängen. Allt för att ni båda ska sova så bra som möjligt. Så nära skräddarsydda sängar du kan komma.

SOVER DU PÅ RYGG, SIDAN ELLER MAGE?

Din sovposition påverkar valet av din säng. Olika sovpositioner ställer olika krav på sängens förmåga att ge avlastning och stöd.

SIDAN: De flesta av oss sover på sidan. Då ska du prova ut en säng som minskar trycket mot axel och höft, men ger bra stöd för midjan.

RYGG: Om du är van vid att sova på rygg ska du prova ut en säng som avlastar din ländrygg och ger stöd till dina axlar.

MAGE: Det är svårt att få bra avlastning för kroppen när du ligger på mage, ofta är både nacke och rygg i fel position. Prova ut en säng som ger dig en jämn avlastning över hela kroppen.

EN TIMME AV DIN TID FÖR ÅR AV KOMFORT

Oavsett om du besöker någon av våra butiker spontant eller om du bokar en sängprovning, har våra sängrådgivare alltid tid för dig och dina frågor. Välkommen in!

LÄS OM SOVA-METODEN