Hemtextil från LINUM - Svensk design sedan 1966

LINUM är ett svenskt designvarumärke som i generationer levererat högkvalitativa textilier till hemmets många rum. LINUM kombinerar det sofistikerade och enkla, med en stor omsorg kring detaljer och hållbarhet. Produkterna är designade för att erbjuda komfort, långsiktighet och glädje tillverkade i en kvalitet som både syns och känns.

Brunt överkast från Linum med en öppen bok liggande  på sig

Kuddfodral och överkast, användbara genom generationer.

LINUMs uttryck är sofistikerat och urbant, med en tydlig taktil känsla. Inspirationen hämtar de från från bordsduken vi alla en gång fått, tillverkad i så hög kvalitet att det inte går att göra sig av med. I sortimentet hittar du bland annat populära prydnadskuddar i attraktiva färger och överkast i naturmaterial som kan se åtskilliga säsonger skifta, men som fortfarande är lika vackra. Det cirkulära och hållbara återfinns i viljan att skapa produkter som kan få finnas med från en tid till annan.

Kvalitet & hållbarhet

LINUM är noggranna med hantverket och arbetar därför enbart med handplockade tillverkare, vars expertis kan förvandla deras idéer och skisser till omtyckta och användbara produkter.

För att minska miljöpåverkan har LINUM som policy att frakta med fartyg och har utifrån det också valt en lagerpartner belägen i Göteborgs hamn. Under 2019 byttes även emballaget och numera används enbart plastartiklar som är tillverkade av 40% återvunnet material samt är klimatneutrala till 100%.

Stickade överkast i naturnära  färger från Linum

SOVA - Stolt återförsäljare av LINUM