Funktionella & stilrena möbler från svenska Maze

Det svenska designföretaget Maze har sedan 2003 designat snygga och smarta möbler som klädhängare, hyllor och andra inredningsdetaljer. All produktion görs så ansvarsfull, hållbar och lokal som möjligt - idag sker 96% av produktionen i Småland. Allt enligt deras produktionsfilosofi Slow Production. Målet är att producera möbler som ska överleva oss alla - moder jord lika så.

Smarta möbler & inredning till hall, sovrum & arbetsplats

Maze erbjuder smarta och designade inredningsdetaljer och mindre möbler till din hall, sovrum och arbetsplats. Utgångspunkten är funktion och minimalism, men alltid med en knorr på det hela. Dessutom är alla produkter tillverkade på ett hållbart och ansvarsfullt sätt. I vårt sortiment hittar du bland annat klädhängare, småförvaring, hyllor, pallar och så klart Maze-klassikern F-Shelf.

Historien bakom Maze

Maze historia började år 2003 med fotografen Kent Johansson som letade efter ett nattduksbord för hans minilägenhet i Stockholm. När marknaden gav Kent kalla handen så bestämde han sig för att lösa problemet själv. Beväpnad med plankor och spik hamrade Kent fram inte bara Maze första produkt: F-Shelf. Ovetande slog han även fast grundpelarna i Maze DNA: smart, närproducerat & bra materialval.

Möbler med ett syfte

Maze producerar enbart möbler som fyller ett syfte och löser problem på ett bättre sätt. Hellre vidareutvecklar de befintligt än skapar nytt. Förfinar varje del, så möblerna klarar många generationer av estetiska uttryck. Det finns ett överflöd av möbler - om du kan så köp begagnat, om inte så är Maze okej.

Lokal produktion

Idag sker 96% av varumärkets produktion i Småland och Västergötland. Det ska vara så korta transportsträckor som möjligt och de vill ha full koll. De som producerar ska ha bra löner med bra villkor. Ett hållbart förhållningssätt eftersom majoriteten av försäljningen sker i Norden.

Schysst mot miljön

I den mån det går använder Maze återvunna material. Ibland är teknologin inte där än, då används andra alternativ. Så som virke från hållbart skogsbruk och läder som är biprodukter från köttindustrin. När det kommer till metalltråd så är all tråd upp till Ø 6mm 100% återvunnen. Övrig metall består av 15-20% återvunnet material.

SOVA - Stolt återförsäljare av Maze