Mjukt dun från Cozy by Dozy

Cozy by Dozy kombinerar skandinaviska designtrender med den finaste dunet som är certifierad och spårbart, allt för barnets trygga nattsömn. Tanken bakom Cozy by Dozy är att skapa produkter som är säkra och universella, och som följer barnets utveckling genom livet. Dun och bomull är båda naturmaterial som främjar hälsa och miljö samt bidrar till god nattsömn och vila. Dessutom känns det varmt och tryggt att krama in barnet med ett mjukt och härligt duntäcke.

Närproducerat & återvinnbart dun

Förutom att vara 100% återvinningsbara är dunprodukterna också närproducerade då de tillverkas i Mysen, Norge. Med sin position som Norges äldsta och största tillverkare av duntäcken och kuddar, är erfarenhet och yrkeskunskap nyckeln till deras dunprodukter av högsta kvalitet.

Deras sängkläder är mjuka och vintage-tvättade i dammiga pastellfärger i OEKO-Tex-certifierad och svanmärkt bomull. Cozy by Dozy strävar efter att underlätta för både föräldrar och barn, och i kombination med den härliga Dozy-dunen, erbjuder de en komplett uppsättning för att de små hoppfulla ska sova gott och ha möjlighet att leka mycket.

Oeko-Tex®

Cozy by dozys duntäcken och kuddar är alla certifierade med Oeko-Tex® Standard 100 vilket bekräftar att dunprodukterna uppfyller Oeko-Tex-standarden gällande mänskliga ekologiska krav på skadliga ämnen.

Downpass

Downpass är ett spårningssystem som för att säkerställa att dun och fjädrar som används som fyllnadsmaterial i bland annat duntäcken och kuddar har erhållits på ett etiskt sunt sätt. För att få använda Downpass på produkterna måste tillverkaren se till att endast dun och fjädrar från kontrollerad djurhållning används.

Svanenmärkt

Det officiella miljömärket i hela Norden, upprättat för att ge konsumenter trovärdig miljöinformation och ställer krav för hela produktens livscykel. När du köper en Svanenmärkt produkt kan du vara säker på att produkterna är säkra för både dig och miljön.

SOVA - Stolt återförsäljare av Cozy by Dozy

För många är barnens sovrum inte komplett utan sköna dunprodukter för en varm och ombonad känsla. Cozy by dozys produkter uppfyller den standarden och är en stolt del av vårt sortiment.