An Image

Prisvärda möbler & inredning utan kompromisser från Mavis

Mavis har sedan 1917 tillverkat möbler och sängar. Med över 100 år av yrkeskunskap och ett tydligt fokus på kvalitet har Mavis gjort sig kända för sina stilrena och funktionella designmöbler till överkomliga priser. Möbler som inte kompromissar på varken design, material, detaljer och kvalitet.

An Image

Gedigna designmöbler som sängar, sängbord och förvaring

Mavis grundades som Bröderna Johansson Sängfabrik AB. Företaget var då synonymt med den ”gedigna sängfabriken”. Idag erbjuder de fortfarande våningssängar och barnsängar men de har framförallt breddat sitt utbud och tillverkar idag skåp, byråer, soffbord, matbord, sängbord, och andra förvaringsmöbler. Gedigna möbler men med en alldeles egen stil.

Svenska möbler, men inte möbler från Sverige.

Produktion, packning och lagerhållning sker i Sverige och sedan 2020 är verksamheten ISO-certifierad enligt standard 9001- kvalitet och 14001- Miljö.

MSDS

För att kunna stå för en produkt vill Mavis veta vad den innehåller och ställer därför krav på deras producenter att kunna visa upp ett MSDS (material safety data sheet). Det berättar om vilka material och kemikalier som ingår i produkten. På så vis undviker de att använda farliga eller hälsovådliga ämnen.

An Image

FSC-certifierat trä

Som ledande i branschen har Leather Mastetr Scandinavia ett ansvar och uppmuntrar tanken om att vårda det man har. De håller därför kurser och utbildningar för såväl möbelbutiker, tapetserare, garverier och bilrekondare m.fl. om hur olika material rengörs, vårdas och repareras.

SOVA - Stolt återförsäljare av Mavis