Duntäcken & dunkuddar av dansk kvalitet från Ringsted Dun

Ringsted Dun började 1947 med att tillverka täcken och kuddar, och har sedan dess levererat riktigt god sömn till alla sina kunder. Alla deras duntäcken och dunkuddar är tillverkade i Danmark och innehåller nya härliga europeiska dun av bästa kvalitet.

Mjuka täcken & kuddar i dun - för alla människor & behov

Ringsted Duns täcken och kuddar är innovativa produkter som tas fram med respekt för danskt hantverk och företagets historia, med syftet att ge optimal sömnkomfort. Här finns produkter för alla behov, oavsett om du söker ett svalt sommartäcke eller varmt vintertäcke. I sortiment finns även sköna dunkuddar olika höjder så att du enkelt hittar något som passar dig.

OMTANKE - helt ekologiska dunprodukter

Serien OMTANKE är de första duntäckena och dunkuddarna som är ekologiska, Svanenmärkta och som rekommenderas av den danska djurskyddsföreningen. Dunet kommer från danska ekologiska och frigående änder och yttertyget är framtaget av mjuk, ekologisk och GOTS-certifierad bomull. Produkterna uppfyller även de högsta internationella standarderna som OEKO-TEX®, NOMITE och Downafresh®, så att du kan vara säker på att du får allergivänliga, rena och kemikaliefria produkter.

Made in Denmark

Alla duntäcken och dunkuddar tillverkas i Danmark. Med en enkel märkning på produkterna vill Ringsted Dun belysa de många fördelarna med att köpa danska produkter – hög och prisvärd kvalitet, anständiga arbetsvillkor samt respekt för miljö och djurskydd.

Bättre djurskydd

Ringsted Duns är måna om djurens välbefinnande. Dunet och fjädrarna i deras produkter kommer uteslutande från Europa, där produktionen följer världens strängaste djurskyddslagstiftning. Dessutom är dunet och fjädrarna som används en biprodukt från livsmedelsindustrin vilket garanterar att stoppningen i produkterna inte plockas från levande djur.

Spårbart dun

För att garantera och kontrollera att Ringsted Dun följer de europeiska djurskyddsnormerna har de infört ett spårningssystem som dokumenterar var stoppningen köpts in, varifrån råvarorna kommer, hur de har kommit fram till företaget och hur de har använts. Det gör att de kan garantera att djuren behandlas korrekt under såväl uppväxt som slakt.

Hållbara produkter

Ringsted Dun arbetar ständigt med att minska sin klimatpåverkan och därmed utnyttja resurser på ett mer effektivt sätt. Stora delar av produkterna är tillverkade av hållbara och miljövänliga naturmaterial men de strävar även att bli mer hållbara i sin produktion och inför ständigt nya åtgärder för att minska förbrukning av bland annat vatten, naturgas och el.

Bättre arbetsförhållanden

I produktionen av dunkuddar och duntäcken ska alla djur må bra. Samma sak gäller för alla inblandade människor. Det är en självklarhet för företaget. Därför är Ringsted Dun medlem i Amorfi, en europeisk organisation som arbetar för att förbättra arbetsvillkoren i den globala leveranskedjan.

SOVA - Stolt återförsäljare av Ringsted Dun