Tidlösa textilier för hemmets alla rum från Himla

Det svenska heminredningsföretaget Himla är ingen tillfällig stil utan står för skandinavisk enkelhet och tidlösa kreationer. I sortimentet hittar du vackra textilier för sovrum och badrum. Det mesta i linne, men även i andra naturmaterial som ull, siden och bomull. Allt går att matcha, mixa och blanda. Det är så du kan skapa din helt egna stil.

Sängkläder i underbara naturmaterial

Himlas design och sortiment bygger på enkelhet, och utgår från färger, nyanser och struktur. Det breda sortiment och den höga kvaliteten löser problem och ger tusen möjligheter. Grunden är i enfärgat linne, perfekt som bas men gjort för att ta ut svängarna där det känns rätt. I sortimentet hittar du bland annat påslakan, örngott, underlakan och överkast i härliga naturmaterial.

Inred med linne

Linne skapar intressanta kontraster. Grovt mot lent, skirt mot strävt. Skrynklor mot struket. Sotiga färger mot ljusa nyanser. Himlas sortiment tillåter att du från ena dagen till den andra förvandlar skandinavisk stramhet till romantiskt nonchalans. Lin är ett underbart naturmaterial som odlas på våra nordliga breddgrader som tillsammans med Himlas höga kvalitet gör det till en bra val för planeten. Linne tål dessutom många fläckar och du kan tvätta det om och om igen utan problem. Denna vackra, och miljövänliga textil har en glatt yta vilket ger fibern en hög lyster och smutsavvisande egenskaper.

Hållbara produkter

Himla utvecklar produkter av hög kvalitet i naturmaterial där allt är biologiskt nedbrytbart. I arbetet med att ta fram produkter väljs dess olika egenskaper noga för att erbjuda produkter som inte innehåller farliga kemikalier samt har en lång hållbarhet och en hög kvalitet.

Det fina med lin

Närmare 60 procent av Himlas produkter består av linne. Linnet har en lång hållbarhet och är snällt mot miljön. Linne har slitstarka fibrer, kan tvättas i maskin och blir bara bättre och bättre med åren. Linet i sig är en relativt hållbar gröda och det kräver väldigt lite vatten och bekämpningsmedel.

Certifierade av OEKO-TEX®

Idag är alla Himlas bäddkollektioner i bomull av OEKO-TEX® Standard 100, ett oberoende globalt test- och certifieringssystem som innebär att textilen i produkten är fri från ohälsosamma kemikalier och uppfyller höga humanekologiska krav.

GOTS-certifierade textilier

All bomull från Himla är GOTS-certifierad och ekologisk. Global Organic Textile Standard, GOTS, är en världsledande internationell miljömärkning för ekologisk textil. Märkningen omfattar hela livscykeln från råvara till färdig textil.

SOVA - Stolt återförsäljare av Himla

I våra varuhus har vi ett omfattande utbud av Himlas produkter. Vad sägs om sängtextilier som påslakan och överkast i flera av naturens färger? Kanske en stentvättad variant för en fräsch look eller varför inte något handsytt i siden och bomull? Du får möjligheten att komplettera inredningen i sovrummet med just de nyanser som hör till din personliga stil.