An Image

Kuddguide - Hitta rätt Tempurkudde för dig

Att välja rätt kudde kan förbättra hur bra din kropp är positionerad på natten och på så sätt påverkas din sömnkvalitet. Tempurkuddar är framtagna för att ge dig ett optimalt stöd när du sover och finns i många modeller som som tillgodoser en rad olika önskemål och sömnpositioner. Alla med optimal komfort och stöd men var och en har särskiljande teknologi, design och specialfunktioner. Här går vi igenom olika typer av Tempurkuddar så att du enkelt kan hitta kudden som passar just dig!

TILL KUDDGUIDEN

Välj kuddmodell efter hur du sover

Tempurkuddar delas upp i två kollektioner. Ergonomisk Kollektion som är specialutformade för sömnpositioner och ger bästa möjliga stöd. Traditionell Komfortkollektion omfattar vanliga kuddformer i olika fasthetsnivåer och ger långvarig stöd och komfort. Välj helt enkelt den modell som passar dig och sin sömn bäst.

An Image

Ergonomisk Kollektion

Dessa kuddar är specialutformade för personer som föredrar en viss sömnposition och behöver bästa möjliga stöd. Kollektionen består av specialformade kuddar, var och en med ett specifikt syfte. Exempelvis hjälper Original till att ge korrekt positionering för ryggraden när du sover på rygg medan Ombracio är framtagen för att underlätta andningen för personer som sover på magen eller sidan. Alla Tempurkuddar har egenskaper som TEMPUR®-teknologi som formar sig exakt efter konturen på din kropp, positionerar huvudet och nacken och lindrar obehag. Välj kudden som passar dina sömnbehov, men som också känns mest bekväm för dig.

An Image

Traditionell Komfortkollektion

Tänk bortom vanliga kuddar och unna dig själv adderad komfort och stöd som varar länge. Detta sortiment omfattar vanliga kuddformer med olika känslor och fasthetsnivåer som passar alla oavsett sovställning. Upptäck den extra mjuka komfortkudden Cloud eller testa Down Luxe som låter dig uppleva mjukheten från dunfjädrarna och det adaptiva stödet från TEMPUR®-materialet. Varje kudde har TEMPUR®-teknologi och patenterad design för långvarigt stöd och komfort vilket vanliga kuddar kanske inte kan ge. Dessutom kan de förbättra kvaliteten på din sömn genom att lindra tryckpunkterna som orsakar obehag. Med 3 års garanti kan du även vara säker att kudden behåller sin form och kommer stödja huvudet och nacken natt efter natt för en mer rogivande sömn.

Har du köpt ny säng? Kom ihåg att byta ut kuddarna!

Med nya kuddar garanterar du att du inte för mig dig smuts och andra partiklar från din gamla säng till din nya. Men än viktigare är att du får kuddar anpassade efter hur du sover och din nya sängs fasthet vilket ger skönare sömn.

An Image

TEMPUR®-materialet ger unikt stöd för din kropp

Kärnan i TEMPUR-materialet är ett högteknologiskt patenterat material som ursprungligen utvecklades för NASAs rymdprogram. Materialet är speciellt utformat med cellstruktur som absorberar tryck vid punkterna runt din kropp, så att du kan få din mest bekväma sömn. När du ligger ner, gör värmen från din kropp att materialet mjuknar och formar sig efter varje kurva och stödjer de delar av kroppen som behöver det mest, för en riktigt avkopplande natts sömn.

LÄS MER OM TEMPUR

Provligg Tempurkuddar i din närmsta SOVA-butik!

I våra butiker hittar du alla Tempurkuddar och kan enkelt prova dig fram till vilken modell som känns bäst för dig. Här hjälper även våra sängrådgivare dig att hitta rätt kudde som passar både dig och din säng. Välkommen in!

HITTA BUTIK

Tempurkuddguide

Sover du på mage?

Brukar du sova på mage är det extra viktigt att ha en kudde som är anpassad för detta. Tempurkudden Ombracio har en en unik design som underlättar andningen när du sover på mage. Kärnan är fylld med mikrokuddar som gör att du kan krama om kudden när du hittar din mest bekväma ställning. Letar du efter en mer klassisk kudde är en lägre kudde i Komfortkollektionen valet för dig.


Kuddar för dig som sover på mage:

Ombracio | Cloud | North | Down Luxe

Sover du på sidan?

För dig som föredrar att sova på sidan är det viktigt att ha en hög och fast kudde som gör att axeln sjunker ner i sängen samtidigt som huvud och nacke får fullt stöd. Originalkudden med sin ekonomiska form ger dig som sover på sidan ett bra stöd och hjälper nacken och axelmusklerna att slappna av. Även mer klassiska kuddar som North eller Down Luxe med en högre höjd ger optimalt stöd för sidosovaren.


Kuddar för dig som sover på sidan:

Original | Millennium | Cloud | North | Down Luxe

Sover du på rygg?

Om du sover på rygg bör du välja en medelhög Tempurkudde som North eller Cloud med tillräckligt med nackstöd för att hålla kotorna i rätt läge för avslappning. Behöver du mer stöd är den ergonomiska kudden Original speciellt framtagen för att ge korrekt positionering för ryggraden när du sover på rygg eller sidan. Den formar sig efter dig för att hjälpa nacken och axelmusklerna att slappna av helt.


Kuddar för dig som sover på rygg:

Original | Millennium | Cloud | North | Down Luxe

Brukar du byta sovposition?

Byter du ofta ställning när du sover är det viktigt att du har en kudde som är anpassad efter det. Hela Tempurs Traditionell Komfortkollektion är anpassad för alla olika sovställningar, välj enkelt den kudde som passar dig bäst. Föredrar du känslan av dun är Down Luxe den perfekta kombinationen av komfort och stöd. Vill du istället ha optimal tryckavlastning och en extra mjuk upplevelse bör du testa Cloud.


Kuddar för dig som gärna byter sovposition:

Cloud | North | Down Luxe