An Image

Vilken säng är bäst i test, och är det bäst säng för dig? 

En säng som är bäst i test inte behöver vara bäst för just dig. Det är viktigt att komma ihåg att vi alla fungerar olika och att våra kroppar är byggda på olika sätt. Av denna anledning kan man därför inte säga att det finns en säng som är perfekt för alla människor och därför kommer en säng som fått bäst i test inte passa alla. Den bästa sängen för dig beror snarare på vad du har för kroppsbyggnad, hur du sover men även vad det är för typ av krav du har på din säng.

Att välja en säng utifrån “bäst i test” kan kännas bra för stunden, men kan också innebära att du morgonen efter vaknar upp och inser att du investerat i dålig sömn och ryggont.

An Image

Vad gör en säng till bäst i test? 

Sängtester görs ofta utifrån prispunkt, sängstorlek, sängtyp och sängegenskaper - ofta i förhållande till andra sängar men inte med utgångspunkt i vad som är bäst för just dig och hur du sover.  


En säng som fått bäst i test kanske endast blivit testad av personer som är korta och vägde lite, eller långa och tunga och med en annan kroppstyp än din. Kanske föredrog testarna att sova på sidan, medan du är en ryggsovare. Möjligen kan det vara så att de föredrog känslan av en omfamnande säng, medan du gillar det mer stabila. Dessutom kanske testet gjordes för flera år sedan? Något som också är viktigt att se över är om testet är gjort av oberoende part eller av en tillverkare. 


Sängtester kan dock vara givande utifrån att det ger en bra bild av de sängegenskaper som är viktiga för dig. Det kan röra sig om hållbarhet och material, pris i förhållande till kvalitet eller bara att bli mer bekant med olika sängtyper.

Vi hjälper dig välja rätt säng

Boka en sängprovning med en av våra sängexperter och få en full konsultation för ditt sängköp. Du får prova sängar med olika egenskaper från ledande sängtillverkare och får svar på dina frågor kring sängar och sömn. Det ger dig en säng helt anpassad efter just din kroppstyp, sovposition, upplevelse och preferenser - helt enkelt bäst säng för just dig.